Aika elokuusta joulukuuhun livahti kuin siivillä töiden, päiväkodin ja kodin väliä kulkiessa, kuten ounastelinkin ennen töihin paluuta. Jotain ehdin kuitenkin syksyn aikana tekemään myös käsin pukinkonttiin ja siitä olen iloinen!

Olemme sukulaisten kanssa yhteistuumin jo periaatteessa luopuneet aikuisten välisistä joululahjoista, mutta jouluihmisenä uhmasin ja rikoin sopimusta -tänäkin vuonna! Löysin syksyllä sattumalta hamppulankaa (hemp for knitting designed by Lanaknits) alesta puolella hintaa ja raskin kuin raskinkin ostaa yhden vyyhdin. Olen hypistellyt kyseistä lankaa aiemminkin, mutta suolainen hinta on estänyt hankinnan. Ehkä asiaan on vaikuttanut myös se, että suunnitelmissa on ollut neuloa hamppulangasta tiskirättejä/keittiöluutuja...

Halusin syysarjen lomaan ja piristeeksi jonkin helpon ja nopean käsityön ja nämä serkkutytöille lahjaksi menneet hampputiskirätit olivat juuri sellaisia. Pieniä neuletöitä, joihin oli helppo tarttua sopivan tilaisuuden tullen ja jotka valmistuivat nopeasti. Ennen aloittamista surffailin ja löysin inspiraatiokuvia mm. Flickristä. Ullan neulelehdestä puolestaan tiesin löytyvän kauniin Ananas-tiskirätin ohjeen. 100 g:n vyyhdistä syntyi kolme rättiä, mikä oli hieman yllättävää. Uskoin langan riittävän vain kahteen. Yksi on siis malliltaan Ullan Ananas, toinen ihan perus helmineuletta ja kolmas tavallista ruutuneuletta. Ihan sieviä tuli mielestäni kaikista. Käyttökokemuksia itselläni ei tällaisista keittiöluutuista ole, mutta toivon saavani palautetta toimivuudesta lahjan saajilta :)