Osallistuin toissaviikolla työhön liittyvään kädentaitotapahtumaan ja hurahdin täysin ohjaajan uusiin koruaskarteluvinkkeihin! 

Hässäköiksi nimetyt pallokaulakorut syntyvät ohuesta askarteluun tarkoitetusta metallilangasta, jota saa askartelukaupoista. Kaivelin askartelulaatikkoni pohjalta joltakin joululta korttiaskartelusta ylijääneet rullat kultaista ja hopeanväristä metallilankaa ja tein niistä työkavereilleni äitiysvapaani alkamisen kunniaksi jokaiselle omat pallokorut. 

Pallot syntyvät hyvin yksinkertaisesti: metallilankaa kierretään tiukasti ja tiiviisti pitkän neulepuikon ympärille. Kokeilin sekä puista, muovista että metallista neulepuikkoa ja täytyy todeta, että metallinen puikko toimi tässä tarkoituksessa parhaiten. Muovinen ja puinen varsinkin olivat jotenkin nihkeän oloisia eikä metallilanka liukunut niillä juuri lainkaan. Metallipunosta tehdään puikolle noin 15-20 cm, riippuen siitä kuinka ison pallon haluaa tehdä. Sitten metallilankakierre vedetään pois puikolta ja sitä avataan aavistuksen varovaisesti. Sitten toisesta päästä aletaan pyöritellä punosta palloksi. Lopuksi pyöritellään kämmenissä hellävaroen kuin lumipalloa. Viimeistellään päättelemällä metallilangan pää näkymättömiin ja purkautumattomaksi sekä pujottamalla ripustuslenkiksi joko nahka- tai vahanauhaa. Liukuvien solmujen avulla koru on helppo pujottaa pään yli ja asettaa halutulle korkeudelle kaulaan mieltä piristämään.

 

Metallilangoissa on muuten eroa; varastoni hopeanvärinen lanka ei ollut lainkaan niin näyttävää ja korumaista kuin Sinooperista hankkimani hopeoitua metallilanka. Hintaeroa ei ollut paljon eli suosittelen lämpimästi jälkimmäistä.

Toinen koru- ja helmitekniikka, jota kokeilin, oli tehdä keräyspaperista helmiä:

 

Nämä ampiaispesää muistuttavat pallerot syntyvät kiertämällä aikakauslehtien sivuista leikatuista hyvin teräväkärkisistä kolmioisiivuista helmiä puutikun ympärille siten, että aloitetaan leveämmästä päästä ja edetään terävää kärkeä kohti. Hännän voin kiinnittää joko liimalla tai decoupage-lakalla. Helmiä voi tehdä useita samalle tikulle ja sitten viimeistellä ne samalla kertaa lakkaamalla 2-3 kerrosta serviettilakalla. Lakan kuivuttua helmet irrotetaan tikusta ja pujotellaan halutussa järjestyksessä vahanauhaan. Leikattaessa suikaleita helmiä varten ei sivun kuvalla tai tekstillä ole merkitystä, pikemminkin kannattaa katsoa sivun värimaailmaa pohtiessaan, minkäsävyisiä helmiä haluaa.