Kummityttömme pääsee marraskuussa nauttimaan etelän lämmöstä ja halusin neuloa hänelle jotain lämmintä matkalaukkuun viileitä iltatuulia varten. Monikäyttöinen ja sopiva malli löytyi jälleen Moda-lehdestä. Langan valitsin ohjeen suosituksen mukaan.

Mallit: Moda 1/2009, nro 49 Tytön kaarrokejakku ja nro 54 Lapsen baretti
Lanka: Sublime Baby Cashmere Merino Silk dk (75% merinovillaa, 20% silkkiä, 5% kasmiiri -villaa),
barettien raidoissa Sirdar Snuggly Baby Bamboo dk (jämälankaa viime kevään pikkupojan slipoveri -projektista)
Menekki: noin 200 g, 1-2 -vuotiaan koko
Puikot: Neuletakki 4 mm bambupuikot ja 3,5 mm 40 cm pyörö-Addit, Baretit 3,5 mm ja 4 mm sukkapuikot

Neulominen eteni laatulangasta nautiskellen, mutta kohtuullisen nopeasti. Mukailin ohjetta hieman. En nähnyt järkeväksi neuloa jakun etuosan ainaoikein -kaistaleita erikseen vaan tein ne samaa matkaa etukappaleiden kanssa. Jälkityöt ja ommellen viimeistely kun eivät muutenkaan ole minusta sitä mukavinta hommaa näissä neuleprojekteissa. Lopputuloksen täydentävä nappi löytyi kotikaupunkini ompeluliikkeestä, jonne on minulla tapana mennä valmiin, vain nappia uupuvan, työn kanssa. Asiantunteva ja hyvällä maulla varustettu myyjä on aina onnistunut löytämään laajasta valikoimasta tarpeisiini mielestäni täydelliset napit - niin tälläkin kertaa! Nappi on muovia ja valettu, mutta muistuttaa erehdyttävästi vanhaa pitsiä. Kokonaisuuteen ja lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Toivottavasti setin uusi omistajakin :)

Vihoviimeiset metrit jämälankaa tuhosin neulomalla tyttäreni nukelle myssyn samalla mallilla kuin kummitytölle baretin. Yllätys oli mieluinen ja nukke sai heti myssyn päähänsä.