Malli: idea ja vinkki Odelmalta , ohje Ravelrysta
Lanka: Schoppel Wolle Reggae Print, 100% villaa
Menekki: 50 g eli yksi kerä
Puikot: 6 mm muoviset pitkät suorat Addit
Lisäksi: pari nappia

Aivan upea, helppotekoinen ja nopea kaulurimalli, joka toimii!
Kaulurista tuli heti ehdoton suosikkini! Kerrankin kaulanlämmitin, joka pysyy varmasti paikallaan ja lämmittää mukavasti.

Kauluri syntyi suorasta ainaoikein -kappaleesta, joka ommeltiin ympyräksi viistoon, mikä onkin koko kaulurin juju. Kauluri käy lämmikkeeksi myös sisätiloissa ja antamaan ilmettä vaikkapa tavalliselle trikoopaidalle. Aluksi pelkäsin, riittääkö 50 g lankaa, mutta ensimmäiset käyttökerrat ovat osoittaneet, että siitä tuli juuri sopivan mittainen ja napakka kauluri. Loin siis silmukoita sen verran, että kaulurista tuli noin 20 cm leveä ja neuloin niin kauan kuin lankaa riitti.
Ihanaa, kun jämälankaa ei jäänyt tästä projektista lainkaan!

Napit on ommeltu valmiin kaulurin päälle eli niillä ei ole varsinaista virkaa kaulurin kiinnityksessä, ovat siis vain valenappeja. Napit on muuten käsintehtyjä, peukalopainettuja keraamisia nappeja, jotka olen ostanut viime syksynä Lumoavasta langasta.
Olisin laittanut kolmannenkin, mutta minulla oli vain kaksi eli näillä mennään!Nyt on kiristyvien pakkasten varalle huovutetut tumput ja kauluri, enää sävyihin sopiva pipo puuttuu!