... tarkemmin sanottuna Rodokselta!

1648856.jpg

Ixia -Rodos

1648860.jpg

Lautanen kreikkalaisia erikoisuuksia,
kuten täytettyä paprikaa, lihapullia, haudutettua sipulia, makaronipaistosta...

Viikko lämpöä, aurinkoa, pokkarilukemista ja kreikkalaisia herkkuja virkisti mielen ja rentoutti kropan täydellisesti. Kotimatka autoillen Helsinki-Vantaalta Jyväskylän kautta Ouluun sujui rattoisasti, kun kilisyttelin puikkoja miehen käännellessä rattia ja tytön nukkuessa. Valmistumassa on pupu-yöpukupussi tyttärelle Novitan Palma -langasta Muksu Extran ohjeella. Ei näytä vielä kovinkaan paljon pupulta, mutta odottakaa jokunen päivä - tai viikko...

1648973.jpg

Ajomatkan kruunasivat taukopaikoille sattuneet myymälät, joista tarttui mukaan muutama hyödyllinen ja käytännöllinen matkamuisto:

1648977.jpg    1648979.jpg

          Puikko ja lankaa                                   sekä             syötävää vihreää (ja punaista!)

Vastikään Hirvaskankaalla avatun Spektri -ostoskeskuksen perältä löysin ilokseni käsityöliikkeen, josta sain nuorekasta, ideoivaa (!) ja hyvää palvelua. Tästä Silkkivilla -nimisestä puodista ostin käsinvärjättyä saksalaista Trekking Hand Art -lankaa, josta teen joko sukat tai huivin - en ole vielä päättänyt - sekä Prymin paksuakin paksumman puikon. Ajattelin nimittäin harjoitella puikkopitsin tekoa heinäkuun kotimaan autolomallamme (...jolloin aion muuten vaatia, että kurvaamme Novitan tehtaanmyymälään täydentämään lankavarastot talven varalle...!). Puikkopitsitekniikan omaksumiseen riittää kuulema, kun osaa laskea viiteen - eiköhän se onnistu. 

Ja ne syötävät vihreät ja punaiset - tietysti basilikaa Viherlandiasta! Orvokkiamppeli parvekkeellamme alkaa sopivasti nuupahtaa, joten voin hyvällä omalla tunnolla vaihtaa tilalle pienimuotoisen yrttitahran punaisesta-, parveke- ja kanelibasilikasta. Myönnän, en sittenkään voinut vastustaa kiusausta jättää tänä kesänä yrtit ruokakaupan hyllyltä hankittavaksi!