2183482.jpg

Joulunpyhille asettamani odotukset täyttyivät, kun rauhassa rentoutuen nautimme olostamme ja joulun tunnelmasta. Pukinkontista paljastui monia kivoja juttuja, muun muassa yllä oleva kaunis keraaminen kuusilyhty ja alla olevat tätini neulomat Kainuun maakuntasukat. Pukki muisti minua toisillakin sukilla, nimittäin kauniilla varrettomilla, joista myös pidän kovasti. En ole itse kovin innokas sukkien neuloja, joten villasukat kaikenmittaisilla varsilla ovat minulle varsin mieluinen ja käyttökelpoinen lahja.

2183422.jpg

2183479.jpg

Otsikon Effetto-hupun inspiroiduin neulomaan joulupäivänä. Käytännöllinen huppukauluri valmistui paksuilla puikoilla yhdessä hujauksessa, parissa tunnissa! Huomasin onneksi myöhään kuin en lainkaan, että paksuilla puikoilla neuloessa kipsistäni ei ole juuri lainkaan haittaa. Itse asiassa toisen käden kömpelyys saa aikaan sen, että neuloksesta tulee kerrankin tarpeeksi löysää. Ongelmani kun ovat aina paksuilla puikoilla neuloessa olleet tiukkaakin tiukemmat silmukat.

Olen koko syksyn etsiskellyt mieluista huppukaulurin ohjetta ja mietiskellyt, mistä langasta sen tekisin. Nytolen käyttänyt Effettoani pari päivää ja tykästynyt siihen kovasti. Neulos on pehmeää ja lämmintä. Lisäksi pidän hupun kontrastisesta ilmeestä. Toisaalta lanka on pumpulimaisen pehmeää ja paksua, toisaalta taas metallisen hohtoista ja sähikäistä. Huppukaulurit ovat monesti mummo- ja tiukkapipomaisia, mutta omastani tuli mielestäni nuorekas, muhkea ja yksinkertaisesti kiva. 

2183430.jpg 

Malli / Idea: Novita Talvi 2008, malli 81 "Tiinan huppu" 
Lanka:
Schachenmayer nomatta Effetto
Menekki: 150g
Puikot: 10 mm

2183432.jpg

2183451.jpg

Viimeistelin huppukaulurin kolmella poronluunapilla, jotka ovat tuliaisia syksyiseltä Muonion ruskaretkeltämme. Mielestäni ne pääsevät oikeuksiinsa tässä talvisessa neuloksessa.

Käyttämässäni turkkilaisessa Effetto-langassa oli muuten tekovirhe, jota ei voinut havaita keristä päällepäin. Kerät olivat samaa erää ja värjäysnumeroa, mutta yhden kerän puoliskosta puuttuivat kokonaan metalliset efektilangat! Onneksi  neuloin virheellisen kerän aivan sattumalta hupun keskikohdalle, jolloin kauneusvirhettä eivät huimaa kuin hujopit, jos osaavat katsoa ;)

Mukavia välipäiviä ja iloista vuodenvaihteen odotusta!