Marjashow jatkui Niskavuorella mansikoiden pakastamisella ja tottahan tuoreista marjoista piti tekaista torttu kummitytön vierailun kunniaksi. Tämä on muuten ihan tavallinen valmispohjaan tehty mansikkakakku, mutta täytteeseen tuli 2 dl:n kuohukermapurkin lisäksi 100 g valkoista suklaata ja 1 dl bulgarian jogurttia. Bongasin ohjeen Yhteishyvän Ruokamaailma -lehdestä muutama viikko sitten. Täytteestä tuli oikein mukavan makuinen - ei liian makea ja raikas.
Kesän satoa olen kerännyt myös parvekkeelta basilika-amppeliviljelmästäni:
Jo parina kolmena vuonna peräkkäin olen kerännyt basilikoistani parhaimman näköiset lehdet ennen kukintaa, huuhdellut ne kaupunkipölystä, kuivannut ja pakastanut kerta-annoksina pikkupusseihin. Hyvin on yrtissä maku ja rakenne pakastimessa näin säilynyt. Talven aikana olen sitten käyttänyt pakastebasilikaa tuoreen tavoin silputen sitä milloin minnekin, yleensä salaatin tai pastan joukkoon.
Kommentit