Malli: pipo Novita, kaulahuivi oma

Lanka: Novita Foxi

Puikot: pipo 7 mm 40cm pyöröpuikot ja kaulahuivi 10 mm suorat puikot

 

1301664.jpg

Pipossa käytin suositeltuja 8 mm puikkoja hieman ohuempia 7 mm puikkoja, jollaiset minulla oli entuudestaan. Lopputulos on napakka, joten ei olisi haitannut, vaikka silmukoita olisi ohuempia puikkoja käytettäessä ollut muutamaa ohjeeksi annettua enemmänkin. Ohjeessa käskettiin neulomaan noin 18 cm, mutta halusin pipon ulottuvan kunnolla korville, joten neuloin kaikkiaan noin 21 cm.

Kaulahuivin tein 12 silmukalla, jolloin siitä tuli noin 15 cm leveä. Huivin varsinainen juju on reiässä, josta huivin toisen pään saa pujotettua läpi. Näin ei tarvitse tehdä neuloa huivista niin pitkää eikä solmia huivia kaulan eteen paksulla solmulla. Reiän avulla "solmittuna" huivi myös pysyy hyvin paikallaan. Nappasin idean Stitch´n Bitch -kirjasta.

1301669.jpg      1301674.jpg

En erityisemmin pitänyt Foxin neulomisesta, koska silmukoiden erottaminen toisistaan oli vaikeaa ja langan päättely johdonmukaisesti lähes mahdotonta, minkä lisäksi paksuilla puikoilla on mielestäni hyvin vaikeaa neuloa sopivan löysää. Turkismaiseen ja lämpimään lopputulokseen olen kuitenkin erittäin tyytyväinen. Foxi-langalla ei muuten kannata ryhtyä työskentelemään juuri viikkosiivouksen tehtyään, lanka nimittäin taikoo lattialle melkoisia pölypalleroita!