1325695.jpg

Vauvalle kokatessa ylivoimakseksi vempaimeksi on osoittautunut opiskeluaikojen alussa joululahjaksi saamani sauvasekoitin lisäosineen. Ennen perheenlisäystä käytin sauvasekoitinta oikeastaan vain pirtelöiden tekemiseen ja sen vatkainosaa kermavaahdon tai vaniljakastikkeen vaahdottamiseen. Nyt soseuttavan perusterän lisäksi päivittäisessä käytössä on myös teholeikkuri, jolla saa kerta-annoksina pakastetut lihanpalat helposti hienonnettua.

Höyrystimen hankin ystäväni kehoituksesta ja enää en juuri perunoita vedessä keittele. Perunoiden kanssa samanaikaisesti kypsyvät myös porkkananpalat ja vaikkapa kukka- ja parsakaalin kukinnot. Parasta höyrystämisessä on, että maku ja vitamiinit säilyvät, samoin kuin rakenne ja väri. Höyrystimen avulla on helppoa, nopeaa ja vaivatonta kypsentää sekä vauvan että aikuisten juurekset samanaikaisesti eikä tarvitse pelätä, että vahingossa ajattelemattaan lisää keitinveteen suolaa. Hintansa haukkunut hankinta siis.