Lähestyvä Juhannus sekä kovasti odottamani (ja huomenna toteutuva!) Sinkkuelämää -elokuvailta saivat minut kaivamaan tämän jo jonkin aikaa valmiina olleen, mutta vuorta kaivanneen kesäkassin viimeistelyyn. Mieleeni kun juolahti, että haluan välttämättä ensiulkoiluttaa kesäkassini juuri Sex and the Cityyn vaikkei se olekaan yhtä designia ja haute couturea kuin elokuvassa mitä luultavimmin nähtävät sisaruksensa.

Malli on Novitan, samoin kuin Mambo-lanka ja kassinkahvat. Lopputulokseen olen tyytyväinen, vaikkei malli väriä lukuun ottamatta näytäkään kovin kesäiseltä. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä alkuperäisenä tarkoituksena mallin valinnassa olikin muistutella mieleen palmikoiden neulominen. Tekemisen ja onnistumisen iloa kassin neulominen totisesti tuottikin. Käännöt onnistuivat vaivatta ja valmista tuli nopeasti. Jostain syystä vain en millään meinaa tottua paksuilla puikoilla neulomiseen. Käsialani tahtoo jumbopuikoilla karata väkisinkin liian kireäksi. Johtuneeko löysien silmukoiden pelosta, nakkisormista vai mistä, en tiedä. Tällä kertaa puikot olivat kokoa 8 mm.

1658113.jpg

1658114.jpg

Kassin valmistumista ja käyttöönottoa hidasti vuori, jota laukku tuntui ehdottomasti kaipaavan. Löysin tilkkuvarastostani luprua vaaleaa beigeä vuorikangasta, jonka oikeaan kokoon ja muotoon ompelu koneella sekä sen kiinnittäminen käsin ommellen neuleeseen vaati aikaa ja kärsivällisyyttä. Onneksi TV:stä tulee tällä hetkellä jalkapalloa, joten mieskään ei ole hätyyttelemässä minua lopettamaan käsitöitä ja siirtymään unten maille ennen puolta yötä. Näin ollen saan tyttären nukahdettua väkerrellä rauhassa parikin tuntia ja niinpä sain tämänkin työn päätökseen. Kauankohan kisat kestävätkään ja mitäs muuta minulla on puolivalmiina...? No, onneksi elokuussa on olympialaiset!