Lauantaina tuttavaperheemme järjesti mörköjuhlat. Halusin viedä jotain tuliaisia ja aikani mietittyä keksin askarrella illanvieton teemaan sopivan haamukakun. Kakku on hieman kotikutoinen ja tehty siitä, mitä kaapista ja lähikaupasta sattui löytymään:

Pohja ja sisälmys: anopin suklaakakkuohjeella tehty kuivakakku, joka paistettu tavallisen kuivakakkuvuoan sijaan irtopohjavuoassa.

Kuorrute: Dr. Oetker -marsimaanimassaa. Olin ostavinani valkoista (joka sattui muuten olemaan ainut pötkylä koko kaupassa), mutta väri näyttää kyllä enemmänkin keltaiselta, ihonväriltä tai ainakin luomuvalkoiselta.

Koristeet: hampaat irtokarkkeja, yläreunan seisova haamu Brunbergin suukko, jolle tehty silmät marsipaanista, hämähäkinseittikuvio sekä lepakko- ja haamukoristeet taloussuklaata. Haamun silmät liitulakusta. 

Taloussuklaan käsittely oli yllättävän helppoa: sulatus lämminvesihauteessa, pussiin ja pursotus halutuksi kuvioksi. Haamun ja lepakon kaavan piirsin ensin vapaalla kädellä leivinpaperille ja sitten vain pursotin reilusti suklaasta kuvion kaavan päälle. Sitten vain hetkeksi kylmään jähmettymään.