Lauantaina tuttavaperheemme järjesti mörköjuhlat. Halusin viedä jotain tuliaisia ja aikani mietittyä keksin askarrella illanvieton teemaan sopivan haamukakun. Kakku on hieman kotikutoinen ja tehty siitä, mitä kaapista ja lähikaupasta sattui löytymään:
Pohja ja sisälmys: anopin suklaakakkuohjeella tehty kuivakakku, joka paistettu tavallisen kuivakakkuvuoan sijaan irtopohjavuoassa.
Kuorrute: Dr. Oetker -marsimaanimassaa. Olin ostavinani valkoista (joka sattui muuten olemaan ainut pötkylä koko kaupassa), mutta väri näyttää kyllä enemmänkin keltaiselta, ihonväriltä tai ainakin luomuvalkoiselta.
Koristeet: hampaat irtokarkkeja, yläreunan seisova haamu Brunbergin suukko, jolle tehty silmät marsipaanista, hämähäkinseittikuvio sekä lepakko- ja haamukoristeet taloussuklaata. Haamun silmät liitulakusta.
Taloussuklaan käsittely oli yllättävän helppoa: sulatus lämminvesihauteessa, pussiin ja pursotus halutuksi kuvioksi. Haamun ja lepakon kaavan piirsin ensin vapaalla kädellä leivinpaperille ja sitten vain pursotin reilusti suklaasta kuvion kaavan päälle. Sitten vain hetkeksi kylmään jähmettymään.
Kommentit