Kesää kohti keittiössä tekee mieli keventää ja kaupassakin eniten aikaa kuluu hedelmä- ja vihannesosastolla. Menneellä viikolla kokosin eräänä iltana seuraavanlaisen lautasen päivälliseksi ja siitä riitti mainiosti vielä meille vanhemmille iltapalaksi:
Broileria salaattipastapedillä
Asettele laakealle tarjoiluvadille kerroksittain:
pussi salaattisekoitusta
pilkottua tuorekurkkua
lohkottuja tomaatteja
paloiteltu omena
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta oman maun mukaan. Minä lorautin al denteksi keitettyjen fusillien joukkoon rypsiöljyä ja lisäsin mausteeksi suolaa, valkosipulijauhetta, rouhittua mustapippuria, valkopippuria, pippurista yrttisekoitusta sekä seesaminsiemeniä.
Kypsennä broilerin fileeleikkeet joko uunissa tai pannulla paistaen.
Asettele salaattipedin päälle sekä pasta että viipaloidut broilerinleikkeet.
Lisukkeena maistuu patonki tai joku muu mukavan rapea leipä.
Kommentit