Loistoteoksia!

Pam Allen & Ann Budd: Wrap Style. 2005
Pam Allen & Ann Budd: Lace Style. 2007
Pam Allen & Ann Budd: Bag Style. 2007

Ensimmäinen mainituista on lainassa ystävältä, kaksi muuta minulla on onni omistaa itse. Haaveissani on kerätä kirjahyllyyn kaikki sarjan kirjat, niin loistoteoksia ne yksi toisensa jälkeen ovat. Kirjat täyttävät tehtävänsä sekä konkreettisina oppaina ja työkirjoina että täydellisinä haaveilun, ideoinnin ja ihastelun apuvälineinä. Mallit ovat nuorekkaita, mutta samalla ajattomia - sanalla sanoen täydellisiä!

Kirjahyllystäni löytyvät myös seuraavat teokset:

* Debbie Stoller: Stitch´n Bitch. 2006
* Sasha Kagan: Helppoja neuleita. 2006
* Stine Hoelgaard Johansen: Suloiset sukat. 2007.

* Kyllikki Mitronen ja Liia Vilkkumaa: Sukkasillaan. 2005
* Annukka Mikkola ja Ulla Paakkunainen: Käsityön pikkujättiläinen. 2006
* Päivi Syrjänen (toim.): Myssystä sukkiin. 2006
* Sanna Vatanen:
Hyvän olon neuleet. 2007
* Erika Knight: Neuleita kullannupulle. 2004.
* Lesley Stanfield: Kauneimmat neulemallit. 2003

Kate Jacobs: Pieni lankakauppa. 2007

Vihdoin ja viimein sain näin kesän alkajaisiksi käänneltyä sivut loppuun tästä jo hiihtolomalukemiseksi ystävältäni lainaamasta romaanista! Venyneeseen lukukokemukseen mahtui monenlaisia tuntoja - tässä päällimäiset ajatukset: alusta noin puoleenväliin kerronta oli pitkästyttävää ja puuduttavaa sisältäen ennalta-arvattavia juonenkäänteitä. Loppua kohden kirja kuitenkin parani ja onnistui koskettamaankin. Loppuratkaisua voisi luonnehtia jollain tapaa jopa pysäyttäväksi, vaikkakin lopun yllätyksellisyys oli kuorrutettu amerikkalaisittain siirappiseksi ja kaikkia tyydyttäväksi. Kokonaisuudessaan siis lämminhenkinen neulomisella ja langoilla sävytetty romaani, jonka sisällöstä ei kuitenkaan jää paljon sanottavaa ja pohdittavaa. Yllättävintä kirjaan liittyen olivatkin ehkä lopun neuleohjeet ja reseptit sekä netistä löytyneet linkit, kuten esimerkiksi tämä:

  http://www.walkeranddaughter.com/´

Dorte Lyager: Neulo -ja rentoudu. 2007

"Neuletyö mahdollistaa vauhdin hidastamisen ilman huonoa omaatuntoa". Hyvin sanottu ja perusteltu ainakin tälle kainuulaiselle, jonka täytyy rentoutuessaankin ainakin olevansa tekevinään ja saavansa aikaan jotakin! Pienten kovien kansien välissä siis faktana se, minkä jo tiesinkin: neulominen on terapiaa, tarjoaa omaa aikaa ja auttaa poistamaan stressiä, mutta tuottaa myös tulosta. Näiden perusteluiden ja oivallusten lisäksi kirjassa on muutamia helppoja neuleohjeita. Ainoa miinuspuoli on, että ohjeet ovat kokoa 42. 

 

Tone Finnanger: Satumainen talvi - ompelua ja askartelua. 2007.

Tunnelmaltaan ihanan jouluinen ja kodikas norjalainen käsityö- ja askartelukirja, joka saa sormet syyhyämään! Mielestäni ohjeiden toteutuksessa voi hyvin hyödyntää vanhoja kankaita ja ylijäämätilkkuja.