Täydensin jokin aika sitten käsityökirjastoani Päivi Syrjäsen toimittamalla teoksella Myssystä sukkiin (2006), joka viehätti minua muuntelukelpoisilla perusohjeillaan, joissa yksinkertaisuudessaan on sitä jotakin. Tässä lapsen kypärämyssyssä yhdistyvät mielestäni mainiosti käytännöllisyys ja leikkimielisyys:

 

2022044.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lanka: 7 veljestä kaapin kätköistä

Menekki: valkoista 100g, fuksiaa noin 50g.

Puikot: myssyosassa <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4 mm pitkät bambupuikot, kauluriosan alussa 4 mm Novitan perussukkapuikot ja kaulurin loppuosassa 4 mm:n lyhyt Knit Picksin pyöröpuikko.

Malli: edellä mainitussa kirjassa sivuilla 38-39.

 

Pitkästä aikaa oli mukava neuloa paksuhkoa peruslankaa, vanhaa kunnon Seitsemää Veljestä! Valmista syntyi nopeasti muutamana iltana televisiota katsellessa. Alkuperäisessä ohjeessa myssy on nelivärinen ja klovnimainen - minun makuuni liian värikäs. Omasta tuotoksestani halusin hillitymmän, joten valitsin värit varastossani olevista langoista siten, että ne sointuvat tyttären uuteen pakkasia odottavaan toppahaalariin.

 

Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Myssystä tuli puolitoistavuotiaalle tyllerölle aika hauska!

 

2022050.jpg

 

Jos jotain tekisin toisin, niin vieläkin pidemmäksi neuloisin valkeaa ainaoikein-kypäräosuutta, jotta lakki kunnolla ylettyisi korville ja otsalle vielä kevättavellakin. Tiedän käsialani olevan tiukka, mutta silti yllätyin, kuinka napakan onnistuin tekemään 2-4 vuotiaan koosta. No, yhtäkaikki, neule mukautuu ja venyy käytössä, joten tulevana talvena myssy on ihan passelin kokoinen. Toisaalta taas tuli todistettua, että lapsen pään koon hahmottaminen ja oikeankokoisen lakin tekeminen on kyllä melkoista salatiedettä!

 

Seuraavaksi puikoille pääsee Isänpäivälahja!