Vauvanpeitto -vihdoin valmis!

1379495.jpg

Lanka: Sandnesgarn lanett, norjalaista merinovillaa

Puikot: 2,5 mm 40 cm pyöröpuikko

Malli: oma, suunniteltu lastenrattaisiin, oikein-nurin -korinpohjaneulos, reunat huoliteltu helmineuleella

Koko: n. 70 cm x 100 cm

1379501.jpg     1379499.jpg

Peitto valmistui huomattavasti suunniteltua hitaammin ja oli suuressa vaarassa muodostua varsinaiseksi ikuisuusprojektiksi, kun aina vain mielenkiintoisemmat neulemallit ja mitä ihanammat langat houkuttelivat tarttumaan uusiin puikkoihin. Mutta periaatteeni "kesken en jätä" piti ja valmista tuli. Alunperin suunnitelmissa oli vielä aplikoida sileisiin ruutuihin sinne tänne valkealla langalla joko sydän- tai muumikuvioita, mutta valmis peitto ei näyttänyt niitä kaipaavan. Ja jos ihan rehellinen olen, niin on kyllä myönnettävä, että jos aplikointi-intoa olisin jäänyt odottamaan, niin peitto ei edelleenkään olisi valmis ja käytössä! Reunoihin suunnittelin ja kokeilin ensin virkkaushuolittelua, mutta se ei näyttänyt hyvältä eikä ollut tarpeeksi jämäkkä. Niinpä päädyin helmineuleeseen, joka huolittelee reunat helposti ja siististi sekä estää reunojen rullaantumisen tehokkaasti. Lopputulokseen olen matkan varrella koetusta epätoivosta huolimatta tyytyväinen.

Hiihtolomalla syntyi muutakin...

Suden vuosi -DVD:tä katsellessa mummolleni pörröbaskeri (samalla Me-lehden ohjeella kuin taannoin itselleni neuloma oranssi baskeri tupsulla)...

1379507.jpg

...ja ajomatkalla tunturiin sekä saunan jälkeen iltaa istuessa ystäväni pienelle poikavauvalle töppöset.

1379523.jpg

Tossut on neulottu lanett-langasta (vaikka vannoin, en saanutkaan siitä tarpeekseni!) 3 mm bambusukkapuikoilla Moda 1/2008 -lehden ohjetta mukaillen. Varsi- ja nilkkaosan tein lehden ohjeen mukaan, mutta kärkiosaan poimin ohjetta enemmän silmukoita. Tossuissa on mielestäni kiva, tavallisista vauvantossuista poikkeava, nilkan ympäri kierrettävä ja jalan taakse solmittava malli. Jouluksi kyseisellä ohjeella saa isommallekin taaperolle hauskat tonttutossut, kun käyttää punaista lankaa ja neuloo kärkeä vielä hieman suipommaksi.

1379516.jpg 1379514.jpg

Ja kyllä, loman aikana tuhoutui myös kerä Step-lankaa ja mitä luultavimmin jäin siihen koukkuun! Tulin luvanneeksi pehmeät sukat niin isälleni kuin miehellenikin... On totta, että Step-lankaa on ihanaa neuloa ja se hellii käsiä. Sukkia neuloessani vain tulin todentaneeksi puikkokokoon liitetyn lisähuomautuksen "2,5 mm TAI KÄSIALAN MUKAAN", minun on neulottava Step-lankaa 3 mm puikoilla, jotta lopputulos ei ole liian tiukka ja paria numeroa liian pieni. Omat sukkani tein 2,5 mm puikoilla Step-sukkaohjeella kokoa 38/39, vaikka kengänkokoni on 36. Aluksi neuloin varren 56 silmukalla 5o2n -joustinneuleella, mutta varresta tuli niin tiukka ettei hyvinvoinnista ja verenkierrosta ollut tietoakaan, joten purin ja yritin uudelleen täysin ohjeen mukaan. Onnistuin tekemään mieleiseni sukat valitsemalla taulukosta suuremman koon. Varsi on 1o1n -joustinneuletta.

1379528.jpg  1379530.jpg

Normaalien lyhytvartisten naistensukkien jälkeen lankaa jäi vielä sen verran, että pikkuneitimmekin sai omat terveysvaikutteiset sukkansa! Neuloin tyttären sukat 3 mm puikoilla tarkoituksella reiluiksi, jotta ne sopisivat vielä ensi syksynäkin. Neidin sukat ovat noin kokoa 22/23.

1379526.jpg

Sunnuntaiaamun ratoksi aloitin neulomaan taaperolleni jotakin söpöä kevättä ja kesää varten, mutta niistä silmukoista myöhemmin lisää!