Malli: Novita kevät 2010
Lanka: Novita Puro Batik
Menekki: 100 g
Puikot: 4,5 mm
Koko: 2 m x 14 cm


Tavoistani ja mieltymyksistäni poiketen neuloin pääsiäisenä 100 % akryylilankaa muovipuikoilla. Voisi kuvitella, että nautinto on tästä yhdistelmästä kaukana, mutta yllättäen lanka luisti puikoilla kirskumatta ja työ eteni vauhdilla, vaikka neulottavana olikin pari metriä sileää. Ohjeessa oli langan menekiksi ilmoitettu 200 g, minkä tunnollisesti hankin. Kuitenkin yhdestä kerästä eli 100 g:sta tuli mielestäni huiviin pituutta aivan riittävästi. Päättelykierroksella pudotettiin tasaisin välein silmukoita, jolloin työhön syntyi mukavannäköinen pitkittäinen raidoitus. Tähän saakka kaikki näytti hyvältä ja lupaavalta. Olin tyytyväinen langan väriin, muodostuneisiin raitoihin ja neulokseen yleensä. Tunnollisesti vielä kastelin ja kuosittelin työn ennen käyttöönottoa.

Tähän työhön pätee kuitenkin sanonta: "Kun itse tekee, saa sellaisen kuin tulee". Ensimmäisten käyttökertojen aikana lanka ei suinkaan nyppääntynyt, mitä olin pelännyt, vaan pystyttäiset pudotetuilla silmukoilla aikaansaadut raidat "katosivat" sulautuen löysästi viereisiin silmukoihin. Mikä pettymys! Lisäksi huovi rullaantuu reunoistaan pötkyläksi. Eli melkoinen maanantaipäivän huivi, mutta käytössä silti ja asiansa ajanut.

Huivipettymyksen jälkeen täytyy mainita yksi ilonaihe. Tytär piirsi pääsiäisenä ensimmäisen tunnistettavan pääjalkaisen ihmishahmon! Hieman vain mietityttää, miten pitäisi suhtautua teoksen nimeen. Tytär nimittäin päättäväisesti ja yksikantaan totesi, että kuvassa on "Isi töissä" ...