1250416397_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokkaamisesta nauttiva ystäväpariskuntamme on jo vuosien ajan heillä kyläillessämme tarjonnut meille tätä erinomaista tomaattisalsaa hieman eri variaatioina ja eri ruokien lisukkeena. Tänä vuonna vihdoinkin muistin kysyä ohjeen itselleni talteen! 

Salsa syntyy:

- tomaateista (4-6 kpl, keskiosan vetinen siemenosa kannattaa poistaa)
- paprikasta
- oliiviöljystä
-persiljasilpusta
(myös muita yrttejä, kuten basilikaa voi käyttää maun mukaan)
- sitruunamehusta
- valkosipulista
- juustokuminasta
- suolasta ja
-pippurista

Salsa sopii erinomaisesti esimerkiksi grillatun kanan tai porsaanlihan lisukkeeksi, korvaa salaatin, maistuu leivän päällä ja sopii myös tortillojen täytteeksi. Varsinainen monikäyttösalsa siis! Salsan makuun saa pyöreyttä ja pehmeyttä nopeasti pyöräyttämällä tomaatti- ja paprikalohkot sekä hienonnetun valkosipulin pannulla ennen muiden mausteiden lisäämistä. Lisäksi salsaa on helppo tehdä kerralla isompi määrä, koska maku vain paranee jääkaapissa seuraavaan päivään.