Tunnustan heikkouteni sisustustyynyihin. Meillä on niitä jo n+1 kappaletta ja tässä taas muutama uusi lisää: 


 

Idean näihin kesäisiin ja merellisiin tyynyihin varastin ostosreissulla Stockmannilla, jonka makuuhuonesisustusosastolla näin ohimennen isoilla purjerenkailla koristeltuja tyynyjä. Muistin, että minullahan on kotona valmiina ompelua odottamassa tukevaa raidallista puuvillakangasta ja pakkaus purjerenkaita. Kyseiset materiaalit olin alunperin varannut kesäkassin ompeluun, mutta kassi sai nyt väistyä paremman idean tieltä. Onhan noita kasseja jo kaappi pullollaan... :)

Tyynyt valmistuivat nopeasti. Aikaisemmin en ole purjerenkaita käyttänyt, mutta paketin ohjeiden mukaan ne oli todella helppo kiinnittää ja vaikuttavat pysyvän tukevasti kiinni. Isoihin suorakaiteen muotoisiin tyynyihin kiinnitin renkaat tyynyjen kaikkiin nurkkiin, kun en osannut päättää, laittaisinko vain toiseen päähän vai molempiin yhdet ristikkäin tai sittenkin samalle puolelle. Pienempään ruskeaan tyynyyn jäi vain kaksi rengasta ja ne kiinnitin samaan päätyyn. Tein tyynyille oikean ja nurjan puolen, mikä mahdollisti limittäisen aukon jättämisen sisustyynyn pujottamista varten. Aukon avulla sisustyynyjen irrottaminen pesuun on helppoa ja nopeaa. Olen kolmen äitivuoden aikana oppinut, että tällaiset pikkujutut ovat lapsiperheessa todella avainasemassa silloin, kun jotain sattuu ja tapahtuu - on yksi stressitekijä vähemmän. 

Asettelin tyynyjä ensin makuuhuoneeseen sängyn päälle, mutta päiväkahvilla luin sisustuslehdestä, että kesällä sisustusta voi ulottaa ulos ja lehden innoittamana heitinkin tyynyt ovesta ulos terassille. Sinne ne sopivatkin oikein mainiosti! Kun makuuhuone jäi näin ilman rengastyynyjä ja purjerenkaita oli jäljellä vielä kaksi, kaivelin kangasvarastostani ruskeanharmaanpunaista puuvillaa ja ompelin vielä kolmannen tyynyn makuuhuoneeseen. Nyt sitten odottelen tyytyväisenä uusiin tyynyihin nojaten koristeomenapuun kukkien puhkeamista ja uutta hellejaksoa!