Odotamme perheenlisäystä - laskettu aika on tarkalleen ottaen Uudenvuodenpäivänä. Pikkukakkoselle on jo lähes kaikki valmiina joko esikoiselta perittynä, saatuna, uutena ostettuna tai kirpparilta löydettynä, mutta silti halusin neuloa pikkuiselle tervetuliaisiksi jotain omin käsinkin. Step-lankaa syntyi tällä kertaa kypärälakki, tumput ja sukat:Koko:
vastasyntyneen eli 0-3 kk
Mallit: muuten omia, mutta sukkiin katselin silmukka- ja kerrosmääriä Step-langan sukkaohjeesta ja kypärälakkia neuloessani otin osviittaa Myssystä Sukkiin (Otava) -kirjan mallista Kypärämyssy s. 38
Lanka: Austermann Step
Puikot: 3 mm bambusukkapuikot
Menekki: koko settiin vajaa kerä eli alle 100 g 

Setti syntyi nopeasti, vaikka lanka olikin ohutta. Tiiviin käsialani vuoksi käytin 3 mm:n puikkoja. Tein setistä tarkoituksella pikkiriikkisen, jotta se olisi juuri sopiva keskitalvella vauvan synnyttyä. Tumput ja sukat on tarkoitus pukea toppatumppujen sisään ja kypärälakin alle sujauttaa mahdollisesti ohut puuvillainen tai villainen kypärälakki, riippuen säästä. Ensin sukkien ohjeenmukaisesta kärkikavennuksesta tuli suippomainen, joka ei mielestäni sovi vauvalle. Tapojeni vastaisesti purin ja yritin uudelleen. Toisellakaan kerralla en saanut aikaiseksi lopputulosta, johon olisin ollut tyytyväinen, mutta sitten ystäväni äiti neuvoi minulle tavan, jolla hän kaventaa sukkien kärjet  muutaman kierroksen aikana siten, että niistä tulee mukavan pyöräkät ja lapsen pullamaiseen jalkaan istuvat. Toteutin samaa kavennustapaa myös tumpuissa ja sain niistäkin vihdoin mieleiseni. 

Kypärälakin koon arvioinnissa ja silmukkamäärien laskemisessa käytin apuna Ruskovillan 0-koon kypärälakkia ja vanhaa vauvanukkeani. Ounastelen onnistuneeni koon arvioinnissa kohtuullisesti. Lakki istuu ainakin nukelle hyvin:

Jos lakki ei sitten muutaman kuukauden päästä istu varsinaisen käyttäjän päähän, niin onpahan tyttären nukella ainakin laadukkaasta langasta neulottu päähine talviulkoiluun... :)