...Henrikki!

Lähestyvät juhlat on aina hyvä syy laittaa kotona paikkoja kuntoon ja saattaa keskeneräisiä asioita päätökseen. Niin tälläkin kertaa. Loputkin muuttolaatikot ja epämääräiset säläläjät on nyt järjestelty paikoilleen. Kuluneiden viikkojen aikana olen myös ommellut keittiöön verhot ja astiapyyhkeitä sekä askarrelut mieheni kanssa olohuoneen seinälle akustiikkaa parantavat kangastaulut:

 

Kangas: Hobby Hallin Koodi Balloon - valmisverho, joka leikattu keskeltä kahtia ja ommeltu kapaksi. Kahden kappaleen valmis sivuverhopaketti maksoi 20 €! Toinen verho jäi vielä pöytäliinamateriaaliksi. Cheap!
Rypytys: Kodin Anttilan myyjän suositteleman monsuuninauhan avulla.Aluksi suunnittelin verhoon purjerenkaita, mutta niillä verholle olisi tullut rutkasti lisähintaa. Monsuuninauha maksoi alle 2 € metri ja se rypyttää ohuenkin kankaan ryhdikkäästi. Kannattaa kokeilla!

            
 
Keittiöpyyhkeet:
Kangas: Löytö-Pala. Pyysin myyjää leikkaamaan  kolme valmiin pyyhkeen kokoista palaa ja ompelin sitten vain päärmeet. Ripustuslenkitkin jätin toistaiseksi pois, koska pujotan pyyhkeet keittiössä aina oven  pitkänmalliseen vetimeen roikkumaan.                                             

Kangastaulut:
Kangas:
Marimekko Madison
                                  Puinen pingotuskehys: Taide ja Kehys Pekkala
                                           Pingotimme kehyksiin ensin valkoisen
aluskankaan tuomaan jämäkkyyttä ja estämään sen, ettei pingotuskehys näkyisi läpi.
                      

Tietysti myös kastemekko vaati tuunaamista. Mekko on mieheni äidin esikoiselleen tekemä ja siinä on kastettu koko sisarusssarja sekä osa serkuista. Minusta mekko on aivan ihana! Materiaali on pehmeäksi kulunutta puuvillaa. Heta tytöllemme ompelin aikoinaan miehustaan vaaleanpunaisen kankaan ja nyt Aapo-pojallemme vaaleansinisen - yllätyksellistä!

   

Neulomani pikkuiset hahtuvatossut löysivät sitten lopulta kynttilälyhtyäkin paremman paikan;
ne toivottivat ristiäisvieraat tervetulleiksi ulko-ovellamme.

Juhliin syntyi käsin tehden jotain muutakin, mutta siitä lisää seuraavalla kerralla...