1963050.jpg

Pallas-Ounastunturin kansallispuisto

Kuluneena viikonloppuna meillä oli ilo rentoutua ja ulkoilla upeissa maisemissa, loistavassa syyssäässä ja ennen kaikkea hyvässä seurassa - matkasimme nimittäin Muonion tunturimaisemiin! Ilma oli lauantaina kirpeä, maa pysyi kuurassa ja lämpötila pakkasella koko päivän, vaikka pilvettömältä taivaalta paistava aurinko soikin vielä lämmittäviä säteitään. 

1963041.jpg

1963031.jpg

Tunturipurot solisivat, mutta silti luonnosta saattoi aistia vääjäämättä lähestyvän talven. Ruskaa ei ollut puissa eikä maassa enää juuri nimeksikään. Ulkoilun lisäksi nautimme pitkään haudutetusta poronkäristyksestä ja saunomisesta. Kylläpä ei paremmin olisi voinut akkuja ladata tulevaa työviikkoa ja sen teemaa varten!

Matkalla Muonioon puikoille hyppäsi jälleen - yllätys, yllätys - Mamboa! Päädyin nimittäin täydentämään ystäväni pipo-lapas -settiä kaulurilla, tai pikemminkin kutsuisin tuotosta "kaulatuubiksi":

1963060.jpg  

1963056.jpg

Mallineule on sama kuin aiemman postauksen lettipipossa. Idean kauluri-tuubiin sain Sarah Diamondin Cherry Garcia Neckwarmerista, muuten malli on oma. 77 silmukalla syntyi mukavan napakka, muttei liian ahdistavan tiukka kaulanlämmitin. Korkeutta tuubilla on noin 18 cm.  Päättelin tuubin alaosan löyhästi, jolloin neulos hieman pyrkii kuosittamattomana rullaantumaan. Tämä ei kuitenkaan haittaa, koska samalla tuubi  levittäytyy kaulalta hieman hartioille sen sijaan, että jäisi paksuksi ja ahdistavaksi möykyksi kaulalla tai vaihtoehtoisesti nousisi korviin. Nyt oranssi setti on valmis, mutta lankaa jäi vielä reilu puoli kerää. Täytyyköhän seuraavaksi neuloa sävyyn sopivat töppöset ja lapaset vaunuissa pötköttelevälle pikkuihmiselle...?!