Pian eletään härkäviikkoja - olen aina vihannut tätä ilmaisua! Minusta sillä viitataan ikävästi muka ankeaan arkeen ja itkuun pitkän ilon jälkeen. Pussinnyörit kiinni, laihdutuskuurille ja kaalisoppaa lautaselle. Minusta juhlapyhien jälkeen arkipäivät tuntuvat yleensä mukavilta ja tervetulleilta. Aivan samoin en voi sietää sitä, että juhannukselta aletaan päivittelemään parhaan kesän olevan ohitse ja syksyn kohta koittavan - juuri, kun kesä vasta kunnolla alkaa. Mieluummin toteankin nyt siis keskitalven koittaneen ja toivotan hyvää alkanutta vuotta!

Näin kauniisti kuorrutettu on takapihamme:

  

Niskavuorella tämän tammikuun ja uuden vuosikymmenen alku on jännää aikaa. Pikkukakkosen laskettu aika oli 1.1. , mutta vielä vauva ei ole antanut mitään konkreettisia merkkejä maailmaantulostaan. Kaikki alkaa kuitenkin olla tulokasta varten valmista. Juuri ennen joulua viimeistelin helmalakanan ja päällisen äitiyspakkauslaatikkoon, jossa vauva tulee nukkumaan ensimmäiset kuukaudet. Olisihan meillä pinnasänkykin, mutta vahvatahtoinen ja määrätietoinen isosisko ei tahdo vielä luopua siitä... No, eipähän tule liian montaa muutosta yhdellä kertaa.

 

Äitiyspakkauslaatikon helmalakana ja patjansuojus

Malli: oma, suunniteltu ompelun edetessä
Kangas ja pehmuste: Eurokangas
Kanttinauha: Löytö-Pala

Suunnitellessani helmalakanaa ja -suojusta äitiyspakkauslaatikkoon surffailin netissä ja katselin, millaisia päällisiä ihmiset ovat ommelleet. Sitten hankin kankaan ja tein omannäköiseni suojuksen. Helmalakana ulottuu noin 10 cm patjan alle, jotta se pysyy hyvin paikoillaan. Laatikon sisäpuolen verhoilun pehmustin ohuella vanulla. En halunnut röyhelön alkavan aivan laatikon päältä, joten ulotin suoran päällisen noin 10 cm laatikon reunan ulkopuolelle eli laatikon kädensijoihin saakka. Näin suohus pysyy hyvin paikallaan eikä lopputulos ole minusta tyttömäinen. Halusin vielä jotain särmää vauvamaiseen kankaaseen ja niinpä ompelin suklaanruskeaa kanttinauhaa suoran osan ja röyhelön vaihtumiskohtaan. Easikoiselta jääneet puuvillapeite, nalle ja tyyny sopivat värimaailmaan ja toivottavat tulokasta tervetulleeksi. Asetimme laatikon ritiläpenkin päälle ja nyt vaikuttaa aivan siltä, kuin laatikossa olisi jalat!

Ennen joulua muutin makuuhuoneemme sisustusta hieman talvisemmaksi ompelemalla ikkunoihin tummat suklaanruskeat verhot sekä hankkimalla uudet koristetyynyt. Makuuhuoneessamme on nyt ulkoasua vuodenajan mukaan:

Syksy & Talvi

Kevät & Kesä