Joululoman rauhalliset päivät inspiroivat minua kokeilemaan taas pitkän tauon jälkeen virkkausta. Hankin jo viime keväänä ontelokudetta säilytyskorien virkkaamista varten, mutta vasta nyt vuoden viimeisinä päivinä se alkoi muuntua kerästä koriksi. 500 g:sta ontelokudetta sain tehtyä kaksi koria, joista toinen löysi heti paikkansa keittiöstämme sipulikorina. Kapeampi ja korkeampi ontelokudekori on menossa lahjaksi ja sen esittelen hieman myöhemmin oheistuotteiden kanssa.

Ontelokuteen loputtua heti kättelyssä kaivoin varastoistani paksua puuvillaista matonkudetta, jota olen säästellyt kaiken varalta teinivuosien matonkutomiskesistä lähtien eli toistakymmentä vuotta... :) Matonkuteesta virkkasin yhdessä hujauksessa pari pientä koria kodinhoitohuoneeseen pesupusseja ja pyykkipoikia varten sekä yhden isomman korin tyttärelle lelusäilytystä varten. Korin seinämän alaosaa virkatessa tuntui, että siitä tulee lerpottava ja pehmyt, jolloin kori ei palvelisi tarkoitustaan lastenhuoneessa. Tein korin alaosaan sattumanvaraisesti kavennuksia, jotka toivat korille kaivattua ryhtiä ja tukevuutta. Samalla korista tuli hieman "pyylevä", mutta oikeastaan se on ihan hauskan ja tyttömäisen näköinen tuollaisena hieman pyöreänä.

Korit valmistuvat silmänräpäyksessä. Mieskin ihmetteli tuotteliaisuuttani, kun yksi koreista valmistui aamukahvin aikana. Nyt on sitten kirkkaan puhtaan valkoinenkin matonkude kulutettu loppuun, vielä olisi jäljellä luonnonvalkoista ja harmaata puuvillakudetta... Seuraavaksi voisi vaikka kokeilla virkata mattoa tai hedelmäkoria... valmistuisivatkohan nekin yhtä nopeasti?!

                  

Mallit: omia, mukaillen  Kauhavan Kangas-Aitan kahvallisen korin ohjetta
Materiaali: ontelokudetta ja matonkudetta
Virkkuukoukku: 10 mm