1819412.jpg

Rapurapurallaa!

Elokuussa olemme päässeet herkuttelemaan saksiniekoilla hyvässä seurassa pariinkin otteeseen. Nauru ja laulut ovat raikaneet ja ruuat maistuneet! Molemmilla kerroilla olen tarjoutunut tekemään aterian päätökseksi marjajogurttihyytelöä, joka on yksinkertaista ja loistavaa - kohtuullisen kevyttä eikä liian makeaa.

1849979.jpg

Kumottavan hyytelön perusohje on Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta:

6 liivatelehteä
1/2 dl vettä
3-4 dl mansikoita
(tai muita marjoja)
2 dl kuohukermaa
2 dl maustamatonta jogurttia
4 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Liivatelehdet laitetaan likoamaan kylmään veteen. Marjat soseutetaan. Kerma vatkataan vaahdoksi ja siihen lisätään sokerit, soseutetut marjat ja jogurtti. Vesi kiehautetaan kattilassa, liivatelehdistä puserretaan vesi pois. Liivatelehdet liuotetaan kuumaan veteen ja lisätään ohuena nauhana sekoitellen kermavaahtomarjajogurttiseokseen. Seos kaadetaan vuokaan ja annetaan hyytyä  jääkaapissa 6-8 tuntia.

Itse olen käyttänyt yhtä isoa vuokaa, mutta aivan hyvin voisi tehdä pienillä muoteilla pikkuhyytelöitä tai tarjota hyytelö lasista kumoamattomana. Yllä oleva versio on tehty vadelmista, mutta jälleen kerran tuli mieleen, että tämänkin perushyvän ohjeen kohdalla vain mielikuvitus on rajana. Hyytelönhän voisi aivan hyvin tehty vaikkapa lasten mangososeesta, soseutetuista persikoista, mustikoista... Esteetikkona kaipaan kuvan hyytelöön koristeeksi jotain vihreää tai pari punaista marjaa, mutta kun ainoat vihreät käden ulottuvilla kuvaushetkellä olivat persilja ja tilli, niin päätin, että kaunis hyytelö saa tällä kertaa näyttäytyä sellaisenaan ilman koristeita!