Kevät on jo vierähtänyt pitkälle, pian on kesä! Niskavuorella on herätty talvihorroksesta ja siirrytty puuhastelemaan myös ulkosalle. Ennen kesäjuttuja täytyy kuitenkin esitellä maalis-huhtikuun tuotoksista kolmelle pikkuneidille neulomani hihattimet / hihakkeet, jotka mieheni nimesi oitis hyväntahtoisesti haihattimiksi. Ensimmäisen sai oma tytär ohjeenmukaisesta Sublime Bamboo Pearls dk-langasta, joka oli odotetusti upeaa neulottavaa. Valmis hihatin on kevyt ja miellyttävän pehmeä, minkä vuoksi siitä tulikin heti yksi tyttären suosikkivaatteista.

 

Malli: Hihake, Moda 3/2010
Lanka: Sublime Bamboo Pearls dk
Menekki: 100 g
Koko: noin 110 cm

Puikot: 3,5 -4 mm Knit Picks siimalla

Toinen hihake meni syntymäpäivälahjaksi serkun tyttärelle noin koossa 120 cm. Langaksi valitsin värikästä paksuhkoa puuvillalankaa varastoistani (Anchor Magicline No3) ja sitä kului muistaakseni noin 150-200 g. Valmiista neuleesta tuli siten hieman paksumpi ja painavampi kuin ohjeenmukaisesta, mutta oli kuitenkin saajalleen mieluisen oloinen. 

 

Kolmas samanlainen syntyi hieman ohuemmasta varastojen kätköistä kaivetusta puuvillalangasta, joka merseroituna kiilsi aavistuksen ja sopi tähän malliin mainiosti. Liitin hihattimen osaksi kummitytön kolmevuotissyntymäpäivälahjaa, kaveriksi kesämekolle.Lämpeneviä alkukesän päiviä odotellessa...