Eletään sitä aikaa vuodesta, kun Niskavuorella aletaan herätä talvihorroksesta. Olen kevättalven lapsi enkä tiedä mitään kauniimpaa ja energisoivampaa kuin paksut hohtavat hanket ja kevätauringon paiste. Hanget ovatkin tänä vuonna samanlaiset kuin lapsuuden talvina. En ole raskinut edes kävellä takapihallamme, jotta näkymä olohuoneen ikkunasta säilyisi täydellisen puhtaana ja koskemattomana...

Tänä vuonna olen erityisen onnekas, kun saan nauttia lisääntyvästä auringonvalosta kaikessa rauhassa kotona. Keittiöömme valo siivilöityy muun muassa pikkuikkunasta vauvalahjana saadun muratin ja onnea tuovan kristallisydämen läpi:

Sairaalassa odotellessani synnytyksen käynnistymistä aika kului parhaiten jutellen ja vaihtaen ajatuksia toisten osastolla olevien äitien kanssa. Odotus, laidasta laitaan vaihtuvat tunteet, epätietoisuus ja pienen pienet vielä syntymättömät tai vastasyntyneet vauvat yhdistävät toisilleen ventovieraita ihmisiä uskomattomasti ja luulenpa, että muutaman viikon takaiset kohtaamiset jäävät mieleeni loppuelämäksi. Kotona oma vauva kasvaa tasaisesti ja melkein silmissä, parin osastolla tapaamani äidin pienet tehohoidossa olevat vauvat samoin. Näille parikiloisille pikkuihmisille halusin neuloa hahtuvaiset myssy-tossu -setit muistoksi ja lämmikkeeksi kevättalvea varten.

Malli: Ruskovillan Hahtuvatuotteita vauvalle Neuleohjeita -lehtinen
Lanka: luonnonvalkoinen Ruskovillan hahtuvalankaa, sininen Jutta-hahtuvaa

Menekki:  luonnonvalkoista kiekollinen eli noin 100 g, sinistä muutama kymmenen grammaa
Puikot: 4 mm sukkapuikot
Koko: 60 cm
Lisäksi: koristenauhaa, keraaminen nappi, sinistä ja luonnonvalkoista villalankaa saumojen ompeluun


 

Hyvää laskiasta ja myöhästynyttä ystävänpäivää!