Täytettyäni taannoin 30 v. ajattelin, että olen nyt tullut siihen ikään, että voin pitää elämäni ensimmäiset omat Tupperware-kutsut! Vaikken ole emäntänä aiemmin toiminutkaan, on kaappeihin kuin varkain kerääntynyt jos jonkinlaista kuppoa ja kippoa. Yllätän kuitenkin väittämällä, että 70% niistä on jatkuvassa käytössä, kun harkiten olen niitä hankkinut. Ahkerimmin käytän ehkä silikonivuokaani, jossa teen aina suklaakakkua. Eilisiltana tutustuin muuten Sunnuntain gluteenittomaan jauhoseokseen ja ilokseni huomasin, että suklaakakku onnistuu myös niillä! Tuppereilla on siis tarjolla suklaakakkua, mutta myös seuraavanlaisia suolaisia pötkäleitä:

1467961.jpg

juustomaustetikkuja, vai miksi niitä nyt kutsuisi. Perusohjeen olen saanut joskus opiskeluaikana postissa mainoskeräilykorttina, mutta resepti on muuntautunut vuosien mittaan aina sen mukaan, mitä kaapista ja pakastimesta on sattunut löytymään. Olen tehnyt näitä tikkuja monta kertaa vuosien varrella erilaisiin illanistujaisiin ja viemisiksi. Ne ovat myös mitä mainioin vierasvara, koska niihin voi käyttää mitä tahansa taikinalevyjä. Tämäniltaiset tikut on tehty voitaikinalevyistä, mutta ne onnistuvat myös lehti- tai torttutaikinalevyistä. Eli: levyt sulatetaan ohjeen mukaan, pinta voidellaan munalla ja pinnalle ripotellaan mausteita ja juustoraastetta oman maun mukaan. Itse käytän yleensä Emmental-raastetta sekä kuivattua oreganoa, timjamia ja unikonsiemeniä. Olen tehnyt tikkuja myös Parmesan-raasteella ja mustapippurilla ja hyviä tuli silloinkin. Voitelun ja maustamisen jälkeen levyt jaetaan pituussuunnassa taikinapyörällä halutun levyisiksi suikaleiksi, jotka kierretään spiraalille. Tikut paistetaan 225 asteessa noin 10-15 minuuttia riippuen suikaleiden paksuudesta/leveydestä. Tikut maistuvat muuten mainioilta oluen kera, vaikken sitä tänä iltana tarjoakaan!