Mukavan viikon päätteeksi ja leppoisan tavallisen lauantai-illan juhlistukseksi Niskavuorella nautittiin kreikkalaisia herkkuja:
Halloumijuustosalaattia
Paistettu halloumi on ehdotonta herkkuani! Sen seuraksi ja pediksi riittää pelkkä tuoresalaatti.
Feta-lihapullia
Kermaviili-raejuustokastikkeella
Toinen suosikkini kaikissa muodoissaan on jauheliha. Basilika ja fetalla ryyditetyistä lihapullista tuli taivaallisen mehukkaita. Raikastukseksi, dipiksi ja kastikkeeksi sekoitin omasta päästä soosin kermaviilistä, sitruunamehusta, suolasta, sokerista, valkosipulijauheesta, pippurisesta yrttimausteseoksesta, sinapista ja raejuustosta.
Aterian kruunasi syksyisen pähkinäinen jälkiruoka ja lasillinen punaviiniä. Sekä punaviini että pähkinät olivat alkuperältään valtameren takaa lännestä, mutta sopivat silti oikein mainiosti täydentämään illallisen muuten eurooppalaispainotteisia makuja.
Kommentit