Mallit:
MYSSY: Suuri Käsityö -lehti 9/2008, malli nro 14 Kukkamyssy, kuva sivulla 25
KÄMMEKKÄÄT: oma, mutta pitsineule samaa kuin myssyssä eli SK 9/08-lehdestä
Lanka: hailuotolaista käsin kasvivärjättyä villaa
Menekki: aika tarkkaan 100 g
Puikot: 4 mm bambusukkapuikot

Tänä vuonna olen hämmästyksekseni nauttinut syksystä! Kesä oli lämmin ja aurinkoinen, joten syyssäät tuntuvat nyt oikeutetuilta. On ollut mukava myös puuhastella ulkosalla, kokkailla juureksista lämpimiä patoja sekä tehdä syysistutuksia. Tulppaaneja upotin perennapenkkiin viikonlopun aikana 65 kappaletta, minkä lisäksi kesäkukat ja yrtit vaihtuivat osin syksyisempiin kasveihin. 

Kesän jälkeen teki mieli myös neuloa jotain syksyistä ja puikoille pääsi ensimmäisenä uudenuutukainen tyrniä ja porkkanan oranssia hehkuva hailuotolainen lähivillalanka. Setti syntyi nopeasti ja valmistui juuri oikeaan aikaan säiden kylmetessä.

Pipo istuu hyvin ja on tähän vuodenaikaan yhtä aikaa juuri sopivan lämpöinen sekä tarpeeksi vilpoisa. Sama pätee kämmekkäisiin. Neuloin ne samalla tyylillä kuin noin vuosi sitten vastaavat kämmekkäät. Ranteeseen reilusti joustinta, kämmenpuolelle sileää, kämmenselkään pitkineuletta ja peukalon reikä simppelisti päättelemällä peukalon kohdalta viisi silmukkaa ja luomalla ne seuraavalla kierroksella takaisin.

Mallien pitsineule on todella helppo ja nopea, suosittelen lämpimästi! Sopii erityisen hyvin tv-, lapsi- ja aivot narikkaan -neulontaan. Ainut jännitysmomentti setin valmistuessa oli, riittääkö lanka - ja riittihän se lopulta, vaikka aika vähiin kuluikin. Ei jäänyt kuin 2,5 m!