Tämä pieni puinen lasten kiikkutuoli on isäni äskettäinen löytö kirpputorilta. Tyttäremme on todella ihastunut tuoliin ja "kiikkaata" hokien hän ottaa siinä isän ja äidin päätä huimaavia uhkarohkeita vauhteja! Tuoli on uusi, vielä käsittelemätöntä puuta. Tarkoituksemme on maalata se valkoiseksi. Heti tuolin nähtyäni tiesin, että haluan neuloa siihen muhkean pehmusteen/maton. Materiaalia mietin hetkisen, vaihtoehtoina kävivät mielessä niin Mambo, Putkis kuin Pampulakin, kunnes päähäni pälkähti  käyttää vaihtoehdoista halvinta - puuvillaista matonkudetta!

2002277.jpg 

Malli: oma, ainaoikeaa matonkuteella
Lanka: puuvillaista matonkudetta
Puikot: 10 mm

Jämäkkä matto syntyi neulomalla 16 silmukalla ainaoikeaa, jonka valitsin mallineuleeksi sen tasaisuuden vuoksi. Alunperin suunnittelin neulovani helmineuletta, mutta mallitilkku (jonka kerrankin neuloin!) paljasti sen synnyttävän pienen pepun alle epämielyttäviä nystyröitä. Ainaoikean työstäminen matonkuteesta oli lisäksi huomattavasti helpompaa kuin nurjien silmukoiden neulominen. Matosta tuli yllättävän painava, mutta loppujen lopuksi sillä ei ole merkitystä. Hieman leveämpi matto olisi kuitenkin saanut olla, mutta toisaalta kude ei olisi riittänyt yhtään leveämpään mattoon. Kiinnityksen hoidin kanttinauhalla, jotka vain pujotin neuleesta läpi. Näin kiinnitysnaihojen paikkaa voi helposti vaihtaa ja ne ovat poistettavissa pesua varten.

2002280.jpg  

Postinjakaja oli muuten yrittänyt tänään päivällä töissä ollessamme jakaa meille isokokoista kirjettä, joka ei ollut mahtunut postiluukustamme - luulenpa, että Snyni on pistänyt kustin polkemaan! Nyt pitäisi malttaa nukkua yön yli - huomenna näen, aavistinko oikein...