1283644.jpg

 

Tämän kakun ohjeen sain viime keväänä anopiltani. Hän toi kakun meille rotinoiksi ja ihastuin siihen samantien, vaikka en yleensä erityisemmin pidä kuivakakuista. Äidin tekemä tiikerikakku ja tämä pehmeän kostea mud cake -tyyppinen suklaakakku tekevät kuitenkin poikkeuksen. 

Resepti on alunperin julkaistu Kotiliedessä tai muussa vastaavassa lehdessä ja tullut anopillenikin mutkan kautta. Kakku on nopea, helppo ja väittäisin, että takuuvarma. Vaahdottaa ei tarvitse eikä juuri vatkatakaan, ainoastaan sekoittaa aineet keskenään. Homma helpottuu entisestään, kun käyttää silikonivuokaa - ei tarvitse sitäkään voidella ja korppujauhottaa. Alkuperäinen ohje kuuluu seuraavasti:

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään: 3 dl vehnäjauhoja, 3-2 1/2 dl sokeria, 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl vanilliinisokeria

2 kananmunaa vatkataan kevyesti ja joukkoon sekoitetaan 150 g sulatettua ja hieman jäähtynyttä rasvaa

Kuivat aineet sekoitetaan rasvamunaseokseen pienissä erissä samoin kuin 1 1/2 dl hieman kuumennettua nestettä (vettä tai maitoa tai vesimaitoa). Taikina sekoitetaan tasaiseksi, kaadetaan vuokaan ja paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Ohje on siis helposti muunnettavissa laktoosittomaksi käyttämällä nesteenä ainoastaan vettä. Toki tällöin täytyy muistaa tarkistaa, että myös margariini on laktoositonta. Kakun voi lisäksi viimeistellä mieleisekseen ja tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivaksi. Kakku kun on mitä loistavin vierasvara tai vieminen. Yllä talvinen versio tomusokerikuorrutuksella ja sokerihelmillä, alla kakku ystävänpäiväksi. Viime Halloweenina tuunasin kakun ystäväni polttareihin "verisellä kuorrutuksella, johon oli tarttunut kärpäsiä" eli värjäsin tomusokerikuorrutuksen punaisella elintarvikevärillä ja tiputtelin päälle muovisia kärpäsiä. 

1284588.jpg