Malli: jälleen Modan numerosta 1/2008 (ko. lehden sivut ovat jo melkoisella hiirenkorvalla!)

Lanka: TeeTee Primavera (75% merinovillaa, 25% silkkiä)

Puikot: nro 4, reunuksiin pyöröpuikko 60 cm nro 3,5

1526632.jpg

Neuloin tämän neulejakun tyttärelleni kevään ja kesän juhlia silmällä pitäen. Nyt vain ei postiluukusta tipahtanut yhtään kutsua häihin tai muihin vastaaviin suurempiin juhliin... mutta no, Suomen kesässä pehmeälle ja lämpöiselle neuletakille on aina käyttöä ja onneksi lähipiirissä on tulossa ainakin muutamat syntymäpäiväjuhlat!

Valitsin noin yksivuotiaalle taaperolleni kooksi 1-2 v. ja hihojen reilua pituutta lukuunottamatta koko vaikuttaa oikein passelilta sopivalla kasvunvaralla. Neulejakkua ei siis tarvitse haudata kaappiin odottamaan tytön kasvua, vaan sen voi ottaa samantien käyttöön. Vaihdoin ohjeenmukaisen Sublime Baby Cashmere Merino Silk dk-langan TeeTeen Primaveraan ja olin jo neuloessani valintaani oikein tyytyväinen. Väriksi valitsin uhkarohkeasti luonnon-ja hieman helmiäisen valkoisen. Koitan siis pitkämielisesti varjella miehustaa kaikenmaailman sosetahroilta ja jos vahinko tapahtuu, lupaan katsoa peiliin...!

Neulominen eteni sujuvasti, mutta tarkkana piti olla lähes jatkuvien lisäysten ja kavennusten kanssa. Ainoastaan viimeistely ja kappaleiden yhteenliittäminen tuntui venyvän (kuten aina!). Loistavan vappusään ansiosta sain kuitenkin tehtyä viimeistelytyöt kivuttomammin kuin olin kuvitellut. Napiksi olin aluksi valinnut puisen leppäkerttunapin, mutta se vaikutti lopulliseen työhön liian pieneltä ja tuntui hukkuvan siihen. Anopin kätköistä löysin sitten mieluiseni puuhenkisen napin, jolla neulejakun viimeistelin. Leppäkerttu jää siis aarteeksi muiden nappien joukkoon odottamaan parempaa sijoituspaikkaa.    

  1526616.jpg     1526636.jpg

Röyhelöreunaa (ja tulevaisuuden neuleprojekteja) varten ajattelin tehdä sijoituksen ja hankkia 60 cm:n bambuiset 3,5 mm:n puikot. Tällä kertaa en olekaan hankintaani oikein tyytyväinen ja syy löytyy puikontyvistä, joita en kaupassa tullut tarpeeksi syynänneeksi. Katsokaa nyt millaiset muhkurat! Jokainen silmukka pitää yksitellen siirtää puikolle, koska sulavaa liukumista ei tapahdu vahingossakaan! Varokaa siis Inox Bamboo -puikkoja, eivät ole hintansa väärti.

1526626.jpg

Epäonnisesta puikkohankinnasta huolimatta olen neulejakkuun lopputuloksena kohtuu tyytyväinen. Vasta toista hihaa aloittaessani tajusin, että en ollut hoksannut neuloa ensimmäisen hihan suuhun muutaman kierroksen aina oikeaa-kerrosta, mutta onneksi hihansuu ei lähde kovin hanakasti rullaantumaan. Toisaalta, vahinko saattaa auttaa hihojen pituuden eliminoimisessa kasvunvaran täyttymistä odotellessa eli hihat rullalle ja hienostelemaan!