Eilen tutkailimme ystävien ja tuttavien kanssa kippoja ja kuppoja ja tietenkin nautimme yhdessä myös iltapalaa. Tein tarjolle muun muassa hedelmäistä juusto-pähkinäsalaattia ja äkkimakeita suklaakinuskipaloja:

Hedelmäinen juusto-pähkinäsalaatti
Alkuperäinen ohje Sylvia Danielssonin kirjasta: Piknikille!

Ainekset:
pekaanipähkinöitä (paahdetaan pannulla, kunnes saavat hiukan väriä)
päärynöitä
luumuja tai nektariineja

voimakasta juustoa (itse käytin Valion violettia emmentalia)
rucola-salaattia

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä, 1 rkl juoksevaa hunajaa, suolaa ja mustapippuria

 

 

Suklaakinuskipalat
Ohje: MAKU -lehti 5/09, s. 21


Pohja:
300 g digestivekeksejä
125 g voita (tai margariinia)

Kuorrutus:
3 dl vispikermaa
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
100 g taloussuklaata

Keksit hienonnetaan monitoimikoneessa. Rasva sulatetaan, kaadetaan keksimurskan joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Seos kaadetaan leivinpaperin päälle reunalliseen ja tarpeeksi isoon astiaan, taputellaan tasaiseksi levyksi ja nostetaan kylmään tiivistymään.


Vispikerma ja sokerit sekoitetaan kattilassa. Kuumenneaan kiehuvaksi ja keitetään miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin puolisen tuntia. Valmis kinuski nostetaan liedeltä ja joukkoon sekoitetaan paloiteltu suklaa. Enää ei keitetä. Kinuskiseos kaadetaan keksipohjan päälle ja levitetään varovasti tasaiseksi. Annetaan jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten kylmässä.

Jähmettynyt levy leikataan pieniksi (noin 3 cm x 3 cm) makupaloiksi.
Tarjotaan jälkiruokana esim. vahvan kahvin seurana.