Malli: muunneltu mallista "Mekko", Suuri Käsityö-lehti 4/2003, s. 19.
Lanka: Novita Nalle
Menekki: ruskeaa hieman vajaa 150g ja vähäisen vaaleanpunaista
Puikot: 4 mm suorat bambupuikot, jotka ovat jo ihan käyrät ja toisen puikon päänuppi irtoilee jatkuvasti!

Tämä kummitytölle kevättalveksi muuten vain neulomani mekko koki melkoisen muodonmuutoksen ajatuksistani lopputulokseksi. Idea syntyi alunperin kruunukuosisesta trikoopaidasta, jonka löysin tammialesta:

Kuosi vaati minusta kaverikseen jotain ruskeaa, mutta silti tyttömäistä. Lankavarastoistani löytyi syvän suklaanruskeaa Nalle-lankaa ja vanhasta käsityölehdistä sopiva neulemekon ohje toteutuksen pohjaksi. Mekko valmistui vauhdilla aina kädenteille saakka, mutta viimeistely vei aikaa ja koetteli hermoja. Olisin halunnut viimeistellä käden- ja pääntiet sekä helman trikoopaidan sävyyn sointuvalla fuksialla, mutta sen väristä Nallea ei ollut saatavilla. 7 Veljestä oli liian paksua ja Lanett liian ohutta. Täytyi siis tyytyä vaaleanpunaiseen Nalleen, jota ystäväni antoi minulle jämäkerällisen. Alkuperäisessä mallissa pään- ja kädentiet on huoliteltu ainaoikeinneuleella ja niin tein minäkin ensin, kunnes tajusin, että kaistaleet ainaoikeaa kuristavat kädentiet aivan liian ahtaiksi. Purin ja pidensin olkaimia, neuloin ainaoikeat kaistaleet uudelleen, mutta vieläkään ollut tyytyväinen. Lopulta purin toistamiseen ja päätin neuloa olkaimet helmineuleella ja huolitella kädentiet yksinkertaisesti kiinteillä virkkaussilmukoilla. Samalla tavalla viimeistelin rullautuvan helman. Alkuperäisessä ohjeessa helmaan oli virkattu aaltoileva pitsireunus, joka minusta oli kyllä kaunis, mutta liian kesäinen tummaan talvimekkoon. Made by -lapun kiinnitin tällä kertaa kaksinkerroin sivusaumaan. 

Mekko tuntui silti kaipaavan vielä jotain. Ostaessani olkaimiin nappeja sovitin helmaan myös kukkakuviota ja perhosta, mutta parhaiten pisteeksi i:in päälle tuntui sopivan "Hello Kittyä" muistuttava kissakuvio, jonka kiinnitin paikoilleen silittämällä ja pienillä harsinpistoilla.

   

Mekko ei nyt sovi lainkaan yhteen kruunukuosipaidan kanssa, mutta ei sen väliä. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja toivon kummitytölle oikein veikeitä kevättalven päiviä!