1845412.jpg

...syntyi hoitovapaan päätteeksi pitkä pätkä varrasvirkkausta. Varras- tai puikkovirkkaus, kuinka sitä nyt halutaankaan kutsua, on menneen kevään ja kesän aikana pompannut eteen sieltä ja täältä. Tottahan minunkin piti sitä kokeilla! Opin erittäin helpon tekniikan nopeasti ja välillä pitkän huivin väkertäminen tuntui jopa yksitoikkoiselta. Onneksi en kuitenkaan antanut turhautumiselle valtaa vaan koukuttelin huivin ripeällä tahdilla valmiiksi, sillä lopputulos on mielestäni ihan kiva: 

1845411.jpg

Malli: kuvitetut ohjeet Suuri Käsityölehden numerossa 1/2008
Puikko: 20 mm
Virkkuukoukku: 2 1/2 mm
Lanka: Snyltä saamaani Mohair mini -mohairia

Yksi sananmukainen mutka tuli matkaan unohtaessani olympiaurheilua seuratessani tehdä yhteen viiden silmukan lenkkiin neljän ketjusilmukan sijaan vain yhden. Huomasin erheen vasta parin kierroksen kuluttua ja kun purkuyritys ei ollut kovin onnistunut, niin päätin antaa perinteisen kastelun, kuosituksen ja vaakakuivauksen hoitaa mutkan suoraksi. Näin myös tapahtui ja jouduin tapojeni vastaisesti toteamaan, että " ei se yksi kolo komeassa..." ja "elämä on epätäydellistä".

Huivia tulee varmasti käytettyä mustan villakangastakin piristeenä syys- ja talviviimoissa. Lankaa 155 cm pitkään ja 15 cm leveään huiviin meni vain vajaa puolitoista kerää (n. 75g), joten suunnittelen vielä tekeväni loppulangoista huiviin sopivan päähineen. Täytyy alkaa silmäilemään sopivaa mallia...