Happy Halloween!

 

2029096.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aika lailla vuosi sitten juhlimme ystäväni polttareita. Toiminnallisen päivän iltaa juhlistimme menulla, jonka ohjeet löytyvät pääosin Ruokamaailmasta ja Perhekerhosta:

 

2028303.jpg

 

2028304.jpg

 

Muuten emme juuri ole aiempina vuosina marraskuun ensimmäistä juhlistaneet. Aina loka-marraskuun vaihteessa innostun kuitenkin polttamaan kynttilöitä ja jo vuosia olen askarrellut Halloween-viikonlopuksi tuikuille pesät appelsiineista. Niin tänäkin vuonna. Idean appelsiinituikkulyhtyihin sain alunperin edellä mainitun Ruokamaailma-linkin appelsiinikummituksista. Appelsiinilyhdyt ovat ekologiset, paljon halvemmat kuin kurpitsaiset ja ennen kaikkea ne eivät vie tilaa kaapeista! Lisäksi saa joka vuosi hankkia ja askarrella uudet...

 

2029091.jpg

 

Näin ne syntyvät:

Appelsiinista valitaan tasaisempi puoli pohjaksi ja toisesta puolesta leikataan "hattu pois". Sitten ruokalusikalla koverretaan appelsiini ontoksi. Lopuksi koristellaan lyhty terävällä veitsellä oman maun ja näkemysten mukaan. Kovertamisessa yli jääneen hedelmälihan ja mehun voi ottaa talteen ja hyödyntää. Niskavuorella meni osa mehusta tällä kertaa suoraan vitamiineina taiteilijan suuhun, mutta noin 5 rkl kului appelsiinitorttuun, jonka alkuperäinen ohje on sitruunamehulle.

2029094.jpg

Jouduin hieman soveltamaan, kun kaapissa ei ollut tomusokeria. Siitä syystä ehkä marenki jäi hieman latteaksi, mutta maku oli kyllä kohdillaan. Täytyy kyllä todeta, että sitruunamehulla tortusta olisi kyllä varmasti tullut särmempi, mutta teki torttu kauppansa näinkin!