Muistan joskus kuulleeni, että jokaisessa sisustuksessa tulee olla jonkin verran mustaa. Se kuulema tuo ryhtiä ja syvyyttä. Olohuoneemme tuntui kaipaavan sitä jotain, joten päätin kokeilla, olisiko ripaus mustaa sohvatyynyissä ratkaisu. Siltä vaikuttaa, sillä huoneen yleisilme raikastui ja tyynyjen musta väri tuntuu sitovan huoneen punaisen, valkean ja ruskean sävyt yhteen.

Mustat sohvatyynyt

Koko: 35 cm x 35 cm
Kangas: Tudor-huonekalukangasta Eurokankaasta
Sisätyynyt: kaksi höyhentyynyä Kodin1:stä

Värioivalluksen saatuani luin sitten jostain sisustuskirjasta, että jos haluaa ryhdikkäitä ja mukavia sohvatyynyjä, kannattaa ostaa höyhentäytteisiä sisätyynyjä ja ommella niihin hieman pienet päälliset. Näin tein ja olen tyytyväinen. Tyynyt löysivät paikkansa sohvalta ja nojatuolilta:

 

Kun kerran ompelukone oli nostettu esille ja langoitettu mustalla, syntyi samantien muutakin punamustaa:

Vaunu-/torkkupeitto

Koko: noin 70 cm x 80 cm
Tarvikkeet: fleece-kangasta ja mustaa kanttinauhaa Löytö-Palasta

Neuloin pari vuotta sitten näihin samoihin vaunuihin punaisen ohuen villapeiton ja nyt kesän lähestyessä vaunutarvikkeet täydentyivät keveämmällä fleece-peitolla. Peitolle ei ollut akuuttia tarvetta, mutten yksinkertaisesti voinut vastustaa palalaarista pilkottavaa dalmatialaiskangasta. Minusta siinä oli jotain leikkisän hellyyttävää. Ensin ajattelin kantata reunat sähkönsinisellä kanttinauhalla, mutta kun sellaista ei ollut saatavilla päädyin turvalliseen mustaan, joka näin jälkikäteen ajateltuna on ihan ok vaihtoehto tehden lopputuloksesta rauhallisen. Ostamastani fleecepalasta tuli kaksi samanlaista peittoa, sujautin toisen napanuoramyssyjen seuraksi odottamaan syksyisiä myyjäisiä.