Mango-juustotorttu

Tämä on ehdottomasti kesän (ja maailman) helpoin juustotorttu, vaikka otsikosta voisi päätellä jotain ihan muuta! Bongasin reseptin eilen aamulla tv:stä ja päätin heti kokeilla. Aineksia on vain muutama ja mikä parasta, toteutukseen ei tarvita edes vatkainta! Jos jotain miinusta, niin se, että resepti oli ehkä liiankin pelkistetty siinä mielessä, että siinä ei kerrottu, minkä kokoiseen vuokaan torttu kannattaa tehdä ja mikä on murotaikinapohjan paistoaika. Päädyin pieneen irtopohjavuokaan (halkaisija 18 cm) ja käytin vain toisen Pirkka-pakastemurotaikinapakkauksen levyistä. Paistoin pohjaa sen aikaa, että se näytti kypsältä ja sai hieman väriä. Pienestä tortusta riitti hyvin kuudelle aikuiselle kahvin kera jälkiruuaksi. Melba eli soseutettu mansikkakastike täydensi ja raikasti tortun makua eli se kannattaa ehdottomasti  lisukkeeksi tehdä. Kastike maistui erityisesti lapsille. Tuplaisin ainekset, jos tekisin tortun normaalikokoisena.

Makeaa (virallisesti koulujen loputtua alkanutta) kesää!