Ruuanlaitossa ja leivonnassa taikinan teko on minusta yhtä työlästä kuin silmukoiden ja tiheyksien laskeminen neuloessa. Siksipä jätänkin taikinan vaivauksen väliin aina kun mahdollista. Viikonloppuisin Niskavuorella herkutellaan aika ajoin kotitekoisella pitsalla. Helppo, nopea ja terveellinenkin pitsa syntyy vaivatta ohuesta revitystä ruisleipäkiekosta ja täytteistä:

Reiätön ruisleipäkiekko asetetaan pellille leivinpaperin päälle ja voidellaan ohuelti esim. Oivariinilla. Päälle täytteitä maun mukaan. Itse tein tällä kertaa kahdenlaista pitsaa: toisessa täytteenä oli italialaisittain maustettua tonnikalaa, sipulia ja tomaattiviipaleita, toisessa taas tacomaustettua jauhelihaa, ananaspaloja ja paprikaviipaleita. Molemmissa päällä emmental- juustoraastekuorrutus. Pitsoja paistetaan uunissa 175-200 asteessa noin 15 min. Grillitoiminnolla saa juustoon mukavasti väriä ilman, että pitsa kuivuu liikaa. Annetaan jäähtyä hetken ja leikataan siivuiksi. Tarjotaan lämpimänä virvokkeiden kera.

Mieheni veli täyttää ensi viikolla pyöreitä ja vaikka hän ei lahjoja erityisesti toivokaan, halusin neuloa hänelle yllätykseksi villasukkaset kotikäyttöön. Mieheni tuumasi sukkia mannekeeratessaan, että haluaa samanlaiset joululahjaksi - pistetään korvan taakse :) Toive saattaa kuka ties toteutuakin, malli on sen verran mukava neuloa.

Malli: Novita Talvi 2008, malli nro 50
Koko: miehen eli noin 42
Lanka: Novita 7 Veljestä
Menekki: noin 100 g

Puikot: 4 mm bambusukkapuikot