En ole pitkään aikaan tikutellut mitään alusta loppuun näin vauhdikkaasti! Mieheni epäilikin jo aamulla seitsemän aikaan yhtä aikaa aamukahvin kanssa puikkoihin tarttuessani, että eikös tämä harrastus mene jo pakkopullan puolelle, mutta vastasin, että ei sinne päinkään! Oli päinvastoin ihana neuloa tavoitteellisesti ja haastaa itsensä ripeään urakkatoimintaan. Sitä paitsi lahja tuli lopulta valmiiksi hyvissä ajoin - jopa 3,5 tuntia ennen sovittua vierailuaikaa...!

1714271.jpg

Malli: oma 
Koko: n. 80 cm x 60 cm
Lanka ja menekki: vaaleansininen Novita Palma n. 150 g, valkoinen Novita Samos 50 g
Puikot: peitto-osa 5 mm, reunukset 4,5 mm

1714268.jpg

Monikäyttöiseksi (vaunuun, köllimisalustaksi, turvakaukaloon, unirievuksi...) ajattelemani vauvanpeiton tilkkutäkkimäinen vaikutelma syntyi sileästä oikeasta ja sileästä nurjasta neuleesta, jotka vuorottelivat 9 cm x 9 cm ruutuina. Oikea ja nurja silmukka erottuvat Palma-langasta yllättävän heikosti, mikä vaikeutti ja hidasti neulomista jonkin verran. Silmämääräisesti ruudun vaihtumisen havaitseminen oli hankalaa, joten oli helpompaa aina laskea ruudun leveys, 14 silmukkaa.

Lopputulos on mielestäni kauniin hillitty ja samaan aikaan kivan rento. Neuleen pinta on ihanan pehmeä paljastakin ihoa vasten, minkä lisäksi peitosta tuli koostaan huolimatta hyvin kevyt. Reunat huolittelin 1o1n -helmineuleella, jotta sain niihin hieman jämäkkyyttä sekä peiton kokonaisilmeeseen raikkautta. Aluksi suunnittelin reunoihin 1o1n -joustinneuletta, mutta päädyin helmineuleeseen, koska se sopi mielestäni paremmin herkän ja vanumaisen ruudukon kaveriksi.

1714270.jpg 
Tyttäreni oli valmiista peitosta hyvin kiinnostunut eikä malttanut pysyä pois kameran tieltä.