Kuulin, että talomme entiset asukkaat ovat saaneet vastikään perheenlisäystä ja että kaverin kaverille on syntynyt esikoinen. Molemmat tulokkaat ovat tyttövauvoja. Halusin toivottaa perheille onnea ja pikkuiset tervetulleiksi maailmaan pienillä neulelahjoilla. Löysin lankavarastostani yhden yksinäisen ystävältä saadun kerän luonnonvalkoista puuvillalankaa ja päätin neuloa kerran jo kokeillulla ja hyväksi havaitulla ohjeella pikkutytöille tossut.

Ohje: Erika Knightin kirjasta Neuleita kullannupulle (2004) s. 32, Kashmirtossut
Puikot: 4 mm bambusukkapuikot
Lanka: Novitan Cotton Luxus eco & organic -puuvillaa

Menekki: 25 g / tossut eli kaksiin tossuihin yhteensä kerä eli 50 g
Lisäksi: koristenauhaa, pitsinauhaa ja kaksi nappia

Noin vuosi sitten neuloin kummitytölle ristiäislahjaksi tossut samaisella ohjeella, mutta huomattavasti villaisemmasta langasta (TeeTee Primavera). Tällä kertaa lopputulos puuvillalangasta oli paljon "löysempi", minkä vuoksi halusin kiinnittää tossujen varsiin solmiamisnauhat, jotta ne edes jotenkuten pysyisivät hetkenkin pienokaisten jaloissa. Toisiin tossuihin pujotin hennon vaaleanpunaista nauhaa ja toisiin tein kierteisen kiinnitysnauhan pätkästä tähteeksi jäänyttä lankaa.

Tossut valmistuivat nopeasti, käytännössä parissa tunnissa. Viimeistely veikin enemmän aikaa kuin varsinainen neulominen. Totesin kuitenkin koristeita suunnitellessani ja sommitellessani, että tällainen pikkutarkka näpertäminen ja puuhastelu on kyllä  valtavan terapeuttista. Vielä en ole päättänyt, kummat tossut lähtevät etelään ja kummat pohjoiseen, ehkä päätös syntyy lahjojen pakkausvaiheessa...