Menneen kesän jälkeen minäkin voin todeta, että nyt olen saanut tarpeeksi lämpö- ja aurinkoenergiaa! Syksy saa tulla, kerrankin olen valmis ja jopa odotan sadepäiviä, jotta pääsen taas puuhastelemaan sisätiloihin ja hyvällä omallatunnolla keskeneräisten neule- ja ompelutöiden pariin.

Kuluneen kesän suurin puuhastelua ja käsillä tekemistä vaativa projekti on ollut tyttären kolmevuotislahjaksi saaman leikkimökin maalaus, sisustus ja maisemointi. En tiedä, kumpi on ollut mökistä enemmän innoissaan, äiti vai tytär...

Ostimme mökin valmiina ja pihallemme tuotuna. Vain maali puuttui. Rautakaupan myyjä suositteli sekä mökin sisä- että ulkopintoihin Tikkurilan peittävä puunsuoja Vinhaa ja lattiaan Tikkurilan Betolux-lattiamaalilla. Näillä mentiin kahteen kertaan.

Pihaltamme ja sen läheisyydestä kaadettiin loppukeväästä puita, joiden oksista tekemällämme hakkeella reunustimme mökin ympärille pienen polun, joka rajoittuu kivillä reunustettuun vuorenkilpipenkkiin.

Sisällä mökissä pääosassa on minikeittiö, jonka hankin Ikeasta. Verhot ompelin Löytö-palasta ostetusta tilkusta. Taulut ovat kirpputorilöytö, samoin musta nuken syöttätuoli ja ovensuussa oleva penkki. Kirpputorilta löytyi myös pieniä messinkisiä kakkuvuokia ja pannunalunen. Matto on Kodin1:stä. Muut tavarat ovat aikaisemmin hankittuja ja/tai lahjaksi saamia.

 Valkoiset pikkuhyllyt ovat verkkokauppa Willa Ilonasta.
Metallinen kahvipannunaulakko on peruja omasta leikkimökistäni. Pikkuinen rottinkinen mattopiiska on näkövammaisen käsityöntekijän ja ostettu myyjäisistä.

Hyvää syksyä ja lämpöisiä pimeneviä iltoja!