Tekniikka koetteli kärsivällisyyttäni viikonloppuna, kun nettiyhteys ei jostain syystä toiminut. Harmitti vietävästi, koska halusin niin esitellä upouudet polvisukkani:

 

1982868.jpg

 

Lanka: Novita Nalle
Menekki: ~150 g eli vajaa iso kerällinen
Puikot: 3 mm bambusukkapuikot 
Malli: oma, apua Sukkalaskurista ja vaikutteita Sukkasillaan-kirjasta
 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sukat viipyivät puikoilla jonkin aikaa. Neuloin kaikkea muuta niiden ohella, mutta nyt syysilmojen viilennyttyä halusin saada sukat kuitenkin pikapikaa valmiiksi ja käyttöön. Yksilöllinen mittojen mukaan -ohje on viereisen palkin sukkalaskurista, jota kyllä lämpimästi suosittelen! Ohjetta oli helppo seurata ja se piti kutakuinkin kutinsa.


Sukat vaikuttavat tavallisilta, mutta niiden juju piileekin takaosan pitkin pohjetta kulkevassa kapeassa pystypalmikossa. Halusin yksinkertaiset sukat, joissa on jotain naisellista ja kaunista. Siis sukat, jotka sopivat niin hameelle kuin housuillekin – ja sellaiset niistä juuri tuli!

 

1982875.jpg

1982881.jpg

Olen sukkiin todella tyytyväinen! Inspiraation malliin sain Kyllikki Mitrosen ja Liia Vilkkumaan Sukkasillaan -kirjan Lettisukista (s. 72). Aluksi neuloin palmikon reunoille vain yhdet nurjat silmukat, mutta ne eivät riittäneet erottamaan palmikkoa sileästä neuleesta. Niinpä purin ensimmäiset aikaansaamani viisi senttiä ja aloitin alusta. Tämä kannatti, koska muuten nyt jälkeenpäin harmittaisi. Varrensuuhun tein kujan kuminauhaa varten yhdistämällä luontisilmukat neulesilmukoihin. Vielä en ole kujaan kuminauhaa pujottanut ja ainakin ensimmäisen käyttökerran ajan sukat pysyivät hyvin paikoillaan.