Haaveilen nousukausituolista, mutta toistaiseksi kuitenkin tyydyin tuomaan keittiöömme kevätväriä virkatulla pallinpäällisellä sekä pienillä somisteilla:


Ohje: deko-lehti nro 3/11, s. 48 ja 108
Tarvikkeet: trikookudetta ja paksu virkkuukoukku

Noudatin ohjetta vain viitteellisesti. Lähinnä se toimi inspiraation lähteenä. Tein reunuksen ensin ohjeen mukaan kaventaen, mutta totesin sitten, että korinpohjamaisella suorakulmaisella käännöksellä saan päällisen istumaan ja pysymään paremmin paikoillaan.

Päällisen virkkaamiseen minua inspiroi lehtijutun ja nousukausituolin lisäksi talven ja kevään väripilkuiksi keittiöön hankkimani Marimekon Lappuliisa-tabletit. Tein pallinpäällisestä yksivärisen raidallisen sijaan, koska halusin välttää liian retroa tunnelmaa ja vaikutelmaa. Siinä ja siinä retron rajamailla ovat nimittäin PartyLiten oranssit retrokukka-somisteet, jotka kuitenkin sopivat Lappuliisa-kuosiin mielestäni kuin nenä päähän. On hieman yllättävää, että tänä talvena olen innostunut turkoosista ja oranssista, koska luulin kyllästyneeni siniseen ikiajoiksi ja koskaan aikaisemmin en ole oikein oranssista välittänyt. Virkistävää ja yllättävää vaihtelua siis! Jotta tunnelma ei menisi liian räikeäksi, tilasin Elloksen alesta hyvin edullisesti keittiöömme yksiväriset ruskeat purjelenkkiverhokapat. Kaapin päällä komeilevat kirppikseltä löytämäni vanhat limsapullot. Kynttiläpurkkien varjostimet ovat PartyLiten ja huopainen hedelmäkori Innerumin.
 

  


Värit tuovat iloa elämään, samoin kuin ystävät. 
Hyvää Ystävänpäivää!