Pidin jälleen kotimyyntikutsut ja tarjoilin vieraille tällä kertaa muun muassa fetapasta-, perunalastu- ja melonisalaattia:

1800346.jpg

Tämän kreikkalaisen salaatin ruokaisamman version sävelsin omasta päästä. Keitin 7 dl kierrepastaa ja sekoitin siihen rasiallisen puolitettuja kirsikkatomaatteja, puolikkaan vihreän paprikan, kesäpunasipulin silputtuna, purkillisen puolitettuja mustia kivettömiä oliiveja, jääsalaatin revittyjä lehtiä ja kaksi pakettia Apetina fetaa aurinkokuivatussa tomaattiöljykastikkeessa. Mausteeksi lisäsin vielä kuivattua ruohosipulisilppua ja yrttisuolaa.

1800352.jpg

Tämä pikkusuolainen salaatti puolestaan on reseptipoiminta vuoden 2004 Kotivinkin numerosta neljä. Se syntyy salaatinlehdistä, päärynästä, punasipulista, oliiviöljystä, sitruunamehusta ja perunalastuista. Alkuperäisessä ohjeessa oli vielä lisäksi herneenversoja, mutta jätin ne pois, koska en niitä kaupasta löytänyt. Alunperin kokeilin reseptiä, koska se kuulosti niin oudolta. Yhdistelmä osoittautui kuitenkin yllättävän maukkaaksi ja tulin tallentaneeksi reseptin viitetietoineen päivineen. Voi kunpa aina kun tekee mieli sipsejä, jaksaisi vääntää tällaisen salaattin lastujen kylkiäiseksi - ei tulisi vedettyä lastuja suoraan pussista kaksin käsin niin mahdotonta määrää!

1800349.jpg

Melonisalaatti syntyi kaikessa yksinkertaisuudessaan punaisista ja keltaisista vesimelonilohkoista.