Malli: Little Silk Shrug, kirjasta Pam Allen & Ann Budd: Lace Style. 2007.
Lanka: Novita Silja (54% puuvillaa, 46% akryylia), luonnonvalkoinen
Puikot: Knit Picks, reunojen ainaoikeaan 4,5mm ja pitsiosaan 5mm

1667828.jpg

Onnistumiseni tässä juhannushaasteessa on täysin erään taitavan neulojaystäväni ansiota. Lämmin kiitos tuesta, kannustuksesta ja ennen kaikkea avusta! Kuten arvata saattaa, niinhän siinä sitten kävi, että kipinä iski ja nyt päässä pyörivät ne sadat ja tuhannet reikäneulemallit ja -mahdollisuudet, jotka käsityölehtiini ja -kirjoihini kätkeytyy...! Ennen kuin alan suunnittelemaan seuraavaa pitsiä, muutama sana kuitenkin tästä ihka ensimmäisestä:

Mallin ja langan valitsin siis ystäväni suosituksesta. Opin mallineuleen kohtuu pian ja ilokseni onnistuin tekemään sitä juhannuspäivän iltana tv:n ääressä jo ilman muistilappua! Aluksi langan kuhmurat ja satunnainen halkeilu vaikeuttivat reikäneuleeseen tottumattoman työskentelyä, mutta valmista alkoi kuitenkin tulla pikaisesti ja aika pian totuin langan rosoisuuteen ja opin pitämäänkin siitä. Pitsin pinta näyttää mielestäni sopivan keveältä ja kivan ronskilta samaan aikaan. Uskon, että tekele sopii yllättävänkin moniin asukokonaisuuksiin. Ainakin yhdistelmässä "juhlavaatteet ja taapero" uskallan väittää sen olevan lyömätön! Tulen testaamaan tämän olettamukseni tulevana viikonloppuna...

Malli oli todella yksin kertainen - pelkkä suorakaide, joka taitettiin kahtia. Lankaa kului hitusen vajaa kaksi kerää eli jos puikkokustannuksia ei oteta huomioon, hintaa bolerolleni kertyi huimat 2 €! Joskus nykyaikanakin käsin tehden voi siis säästää silkkaa kahisevaa ja harvoin ostamisen ilo ylittää tekemisen iloa. No, tässä kohtaa täytyy myöntää, että iloa tuottivat tässä projektissa myös neitsytajossa olleet Knit Picksit, jotka hankin alkukesästä. Tunnustan olevani erittäin laiska vaihtamaan puikkoja alkuresorin jälkeen, mutta tällä kerralla tein tunnollisesti niin, siitä yksinkertaisesta syystä, että se oli niin käsittämättömän helppoa! Puikkojen vaihtokohdan kierteet pysyivät ainakin tällä kertaa hyvin kiinni ja toistaiseksi olen ollut hankintaani hyvin tyytyväinen.  

1667833.jpg 

Tässä viimein lopputulos oikeassa kuosissaan:

1667835.jpg

1667840.jpg