Tätä herkkua tulee tehtyä tosi harvoin, vaikka se onkin todella helppo, nopea ja vaivaton valmistaa. Äitini leipoi talvella rotinoiksi kääretorttuja ja nyt tyhjennellessäni pakastinta kesän marjasatoa varten päätin tarjota viimeiset tortut hieman tavanomaisesta poikkeavassa muodossa. Kahlasi läpi lukuisia keittokirjojani, mutten ihmetyksekseni löytänyt yhdestämään tämän kääretorttuviipaleilla kuorruten hyydykekakun, tai hienommin Charlotte russe-kakun, ohjetta. Perustyövaiheet tiesin, mutta täyte tuotti päänvaivaa. Netistähän vinkkejä olisi varmasti löytynyt, mutten siihen hätään viitsinyt vaivautua aukaisemaan konetta. Aikani pähkäiltyä tein täytteeksi liivatteella hyydytettyä vadelmarahkaa mukaillen Ulla Svenskin toimittaman Pipareista pitsikakkuun -kirjan Mansikka-rahkakakun ohjetta. Hyvää tuli ja tulen taatusti tekemään tätä kakkua kesän mittaan uudestaankin!
Ohje, tarvikkeet ja ainekset:
Kulho, joka vuorataan kelmulla
(kulhoa valittaessa kannattaa pohtia minkämuotoisen kakun haluaa, pyöreämmän vai tasapintaisemman)
2 pientä kääretorttua tai yksi iso, riippuen kulhon koosta. Leikataan viipaleiksi ja vuorataan kulho tasaisesti.
Täyte: 1 prk Flora Vispiä, 1 prk maitorahkaa, pieni pakasterasiallinen vadelmia, 1,5 dl sokeria, 1,5 rkl vaniljasokeria, 8 liivatelehteä ( tuhdisti sokeria, mutta se tuo täytteeseen sopivasti makeutta). Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi ja lisää siihen rahka, sokerit ja soseutetut vadelmat. Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehautettua vettä. Jäähdytä liivateliuosta hetki ennen kuin sekoitat sen ohuena nauhana rahkatatäytteen joukkoon. Kaada täyte kääretorttuviipaileilla vuorattuun kulhoon, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Kumoa ja aseta tarjolle.
Kommentit