Viime syksynä ostin kirpputorilta 15 €:lla jakkaran, jolle kuvittelin heti kasvojenkohotuksen jälkeen paikan makuuhuoneessamme. Mielessä oli alunperin maalata jakkaran jalat syksyisestä remontista ylijääneellä kullanhohtoisella maalilla ja vaihtaa päälliseksi luonnonvalkoista lehväkuvioista kangasta.

Nyt kevään ehdittyä jo pitkälle, voin tyytyväisenä todeta, että onneksi en toteuttanut aikomuksiani samantien. Kuukausien kuluessa nimittäin tykästyin jakkaran sinänsä ihan hyvässä maalissa oleviin mustiin jalkoihin ja totesin,  että yksinkertainen puhtaan valkoinen kangas onkin verhoiluna tyylikkäämpi ja monikäyttöisempi vaihtoehto:

 

Jakkaran tuunaus oli lopulta todella nopea, helppo ja yksinkertainen toimenpide.
Ensin irroittelin kuluneen ja rispaantuneen vanhan kankaan sekä puhdistin paljastuneen puupinnan imuroimalla. Sitten asettelin tuoliosan päälle kaksi kerrosta levyvanua sekä siksakkaamalla huolittelemani verhoilukangaspalan. Ensin kokeilin kankaan kiinnitystä istuinosaan niittaamalla, mutta lastulevystä eivät niitit menneet läpi. Naputtelin sitten kankaan paikoilleen samanlaisilla nupinauloilla, joilla alkuperäinenkin kangas oli kiinnitetty.
Tytär seurasi touhua vierestä ja totesi: "Äiti, minäkin haluan hakkaa!"
Kaivoimme sitten Hakka-lelun kaapista ja paukuttelimme yhdessä vierekkäin... :)Lopputulokseen olen tyytyväinen, jakkarasta tuli mielestäni oikein kaunis. Ja se täyttää tehtävänsä makuuhuoneessamme toimiessaan päivä- ja torkkupeiton sekä tyynynpäällisten yöllisenä laskupaikkana: