Tämän käsityön oli määrä valmistua jo hyvissä ajoin syksyllä, mutta ensin tulivat joulukiireet ja sitten loppuraskauden turvotus, joka esti neulontapuuhat. Nyt kuitenkin vauvan synnyttyä lokakuisilta Kädentaitomessuilta hankkimani villa pääsi puikoille ja valmista syntyi nopeasti - juuri parahiksi käyttöön pakkaspäiviksi talvivauvallemme.

Vauvan villapeitto

Malli: oma, mutta idea Kädentaitomessuilta Määkylän Puodin kojussa näytteillä olleesta vastaavasta peitosta
Koko:
n. 55 cm x 55 cm
Lanka: 100 % suomenlampaan villaa, lisäksi ohuempaa lampaanvillalankaa reunojen huolitteluun
Menekki: n. 230 g
Puikot: 7 mm pitkät suorat muoviset Addit, lisäksi virkkuukoukku

Villan kg-hinta on 57 €, joten valmiin peiton hinnaksi tuli vain noin 14€!

Peiton raidat syntyivät itsestään villan tummusasteen vaihdellessa ja olen niihin suhteellisen tyytyväinen. Ainut kauneisvirhe ja pieni epäonnistuminen langanvaihdon ja värin kohdentamisessa on peiton yläosassa, jossa erottuu vaalealla pohjalla hieman tummempi raita. Tämä tuskin kuitenkaan pistää käytössä jatkuvasti silmään ja uskon voivani elää raidan aiheuttaman epäsymmetrian kanssa... Tein peitosta tarkoituksella pienikokoisen, jotta se olisi mahdollisimman monikäyttöinen eikä liian painava. Nyt vauvan ollessa vastasyntynyt peitto toimii lämmikkeenä sitterissä ja ensisängyssä. Myöhemmin tulen käyttämään peittoa eristeenä ja pehmusteena yhdistelmävaunujemme kantokopan pohjalla sekä köllimis- ja ehkä myös imetysalustana.

Valitsin peittoon pintaneuleeksi helmineuleen ja olen sen tuottamaan tekstuuriin tyytyväinen. Minulla sattui olemaan varastoissani jokunen vuosi sitten kesälomareissulla erään maaseutumatkailuyrityksen perinteisiltä kesäpäiviltä hankittua hyvin peiton väreihin sopivaa ohuemmaksi kehrättyä lampaanvillalankaa, jolla peiton reunat oli helppo huolitella. Ensin  virkkasin perinteisesti pari kierrosta kiinteita silmukoita ja lopuksi piparkakkureunan ketjusilmukkalenkein. Antaa siis pakkasen paukkua vaan - nyt ei varmasti pikkumiestä palella!