Lauantaina piipahdin torilla ostamassa raparperia, mutta en voinut vastustaa myöskään ihanan herkullisia kirsikoita.
Loppupäivä vierähtikin keittiössä, kun kevään aikana työkiireiden ja väsymyksen vuoksi hieman kadoksissa ollut kokkausinspiraatio palasi ja sain aikaiseksi seuraavaa:
Broilerimakaronilaatikkoa
pakastettavaksi - ja tietty ruuaksi
Ohje: MAKU-lehti Kesä 3/09, s. 107
päiväkahvivieraille tarjottavaksi
Raparperipiirakkaa
uusimman Pirkka-lehden ohjeella
&
Raparperikiisseliä
omasta päästä eli:
1 l vettä kiehautetaan
Sekaan lisätään vajaa 1 dl sokeria ja
noin 5-6 dl pilkottua raparperia
Keitetään, kunnes raparperit alkavat hajota
Nostetaan kattila liedeltä ja suurustetaan perunajauholla halutun vahvuiseksi, kiehautetaan
Lopuksi sekaan lisätään mansikoita. Itse aina lisään mansikat jäisinä, koska ne sulavat kuumassa kiisselissä samantien.
Miehelle ja itselleni iltapalaksi
yrttipatonkilohkoja
Ohje: ikivanha; löytyi reseptivihkoni väliin säilötystä 7/04 Yhteishyvän Ruoka-lehdestä!
1 patonki
Paloitellaan kahdeksaan osaan eli ensin keskeltä kahtia ja sitten neljään osaan.
Mausteöljyn ainekset sekoitetaan: 4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 vastapuristettua valkosipulinkynttä
1 tl yrttisekoitusta
1/2 tl suolaa
Lohkot sivellään mausteoljyllä.
Grillataan tai paistetaan uunissa kauniin värisiksi.
Tarjoillaan lämpimänä vaikkapa oluen tai viinin kera.
Kyllä nyt alkaa tuntua, että kesä on vihdoin koittanut!
Kommentit