1245002725_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantaina piipahdin torilla ostamassa raparperia, mutta en voinut vastustaa myöskään ihanan herkullisia kirsikoita.

Loppupäivä vierähtikin keittiössä, kun kevään aikana työkiireiden ja väsymyksen vuoksi hieman kadoksissa ollut kokkausinspiraatio palasi ja sain aikaiseksi seuraavaa:

1245002702_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Broilerimakaronilaatikkoa
pakastettavaksi - ja tietty ruuaksi

Ohje: MAKU-lehti Kesä 3/09, s. 107

1245002747_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

päiväkahvivieraille tarjottavaksi

Raparperipiirakkaa

uusimman Pirkka-lehden
ohjeella

&

Raparperikiisseliä
omasta päästä eli:

1 l vettä kiehautetaan
Sekaan lisätään vajaa 1 dl sokeria ja
noin 5-6 dl pilkottua raparperia

Keitetään, kunnes raparperit alkavat hajota

Nostetaan kattila liedeltä ja suurustetaan perunajauholla halutun vahvuiseksi, kiehautetaan

Lopuksi sekaan lisätään mansikoita. Itse aina lisään mansikat jäisinä, koska ne sulavat kuumassa kiisselissä samantien.

1245002769_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Miehelle ja itselleni iltapalaksi

yrttipatonkilohkoja

Ohje: ikivanha; löytyi reseptivihkoni väliin säilötystä 7/04 Yhteishyvän Ruoka-lehdestä!

1 patonki
Paloitellaan kahdeksaan osaan eli ensin keskeltä kahtia ja sitten neljään osaan.

Mausteöljyn ainekset sekoitetaan: 4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 vastapuristettua valkosipulinkynttä
1 tl yrttisekoitusta
1/2 tl suolaa 


Lohkot sivellään mausteoljyllä.
Grillataan tai paistetaan uunissa kauniin värisiksi.
Tarjoillaan lämpimänä vaikkapa oluen tai viinin kera.

1245002791_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kyllä nyt alkaa tuntua, että kesä on vihdoin koittanut!